Obitelj Bob Marley-ja pokreće prvi svjetski kanabis brend

Svijet
Obitelj Bob Marley-ja pokreće prvi svjetski kanabis brend
Obitelj pokojnog reaggae umjetnika sa Jamajke, Bob Marley-ja je pokrenula ono što oni opisuju kao prvi svjetski globalni brand kanabisa. Zvat će se "Marley priroda" i proizvodit će i prodavati losione, kreme i ostale proizvode od kanabisa.


Obitelj pokojnog reaggae umjetnika sa Jamajke, Bob Marley-ja je pokrenula ono što oni opisuju kao prvi svjetski globalni brand kanabisa.

Zvat će se "Marley priroda" i proizvodit će i prodavati losione, kreme i ostale proizvode od kanabisa.

Novi brand se razvija sa sjedištem u državi Washington, boreći se za prava i legalizaciju najvećeg izvoznog proizvoda sa Jamajke.

Namjera je da se prodaju u SAD-u, a možda i svijetu od iduće godine.

Bob Marley-jeva kći Cedella Marley, izjavila je da da bi njen otac sigurno podržao projekat.

"Moj tata bi bio toliko sretan da vidi ljude kako počinju razumijevati iscjeljujuću moć biljke", rekla je ona.

Izvršni direktor Brendan Kennedy je rekao da je Marley netko tko je na mnogo načina, prije 50 godina, pokrenuo sve za okončanje zabrane konzumiranja kanabisa.

"Prirodno je da povežemo Bob Marley-ja i kanabis. Znate koliko god da tražite neko "zaštitno" lice kanabisa, nekako ćete svaki put spoznati da je to Bob Marley." 

Bob Marley umro od raka svibnja 1981. Zagrlio je  kanabis kao ključni dio svog Rastafarijanske vjere i podržao njezinu legalizaciju.

Kanabis se koristi u rehabilitacijske i rekreacijske svrhe legalno u američkim državama Colorado i Washington, a i nekoliko drugih država slijedi njihov primjer i dopušta korištenje marihuane u medicinske svrhe.

Ne propustite