ĐUKANOVIĆ U PANCIRU DOVEDEN U SUD: SUD MU IZREKAO PRITVOR - ČEKA GA DUGA ROBIJA

Aktuelno
ĐUKANOVIĆ U PANCIRU DOVEDEN U SUD: SUD MU IZREKAO PRITVOR - ČEKA GA DUGA ROBIJA
.

Benedi Đukanović tereti se da je Slavišu Krunića i Žarka Pavlovića ubio iz koristoljublja, odnosno niskih pobuda potvrđeno je juče u Okružnom sudu Banja Luka tokom ročišta za određivanje pritvora osumnjičenog ubici.

hapsenje-benedi-djukanovic

Republičko javno tužilaštvo tako je po prvi put obznanilo da se Đukanović tereti za krivično djelo teško ubistvo i to po stavu dva Krivičnog zakonika Republike Srpske. Prema ovom članu teško ubistvo je izvršeno kada se osoba liši života iz iz koristoljublja, odnosno bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih naročito niskih pobuda.

Benedi Đukanović koji je označen kao ubica Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića juče je pod jakim mjerama obezbjeđenja doveden u Okružni su u Banjaluci.

slavisa-krunic

Đukanović je bio pod budnim okom Interventne jedinice Sudske policije RS, a u vrijeme ročišta za pritvor pred sudom su bili policajci naoružani dugim cijevima, odnosno puškama.

– Benedi Đukanović je prvi pritvorenik još od Gorana Kotara koji je prilikom dolaska na ročište za pritvor, te nakon izlaska iz suda sve vrijeme nosio pancir što dovoljno govori da se radi o jako rizičnom postupku – objasnio je izvor Srpskainfo iz istrage.

Ne propustite