Predstavljamo: 20 najpopularnijih ramazanskih delicija

Ramazan
Predstavljamo: 20 najpopularnijih ramazanskih delicija
Sveti mjesec ramazan je vrijeme ponovnog povezivanja s Bogom, porodicom i voljenima. To je vrijeme kad se zajednice udružuju u spominjanju Svemogućeg. Također, to je vrijeme kad se uživa u jednoj od najslasnijih moćnih univerzalnih veza-hrani. Hrana je najjednostavniji diplomata, koji bez ikakvog napora nastavlja rušiti prepreke i povezivati ljude različitih sredina i osobina. Mnoga ukusna jela nikad ne prestaju ‘’mučiti’’ čula okusa, posebno tokom ramazana, ali predstavljamo neke od najpopularnijih delicija diljem islamskog svijeta - od pića, preko glavnih jela do deserta.

Erk Soos - Tamno, blago zaslađeno polu-gorko piće koje se pravi od korijena sladića, pomiješanog s vodom i sokom šećerne trske, a tradicionalno se može naći u Egiptu, Libanu, Jordanu, Palestini i Siriji. Najbolji način serviranja je kad ga svježe toči lutajući ulični prodavač.

 

Ne propustite