O SIGURNOSTI U RS

Lukač: Ne mogu govoriti ko su nalogodavci ubistva Slaviše Krunića

Objavljeno:11.06.2019 - 17:07
A A A Times Arial

Foto: N1

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da je sigurnosna situacija u RS u svim segmentima na zadovoljavajućem nivou.

"Dugo sam ministar, ali prvi put sam u parlamentu doživio konstruktivnu raspravu o informaciji o stanju sigurnosti u RS u 2018. godini i prva četiri mjeseca ove godine. Ukazivano je na probleme i razgovarano o mogućnosti poboljšanja određene situacije", rekao je novinarima Lukač u pauzi sjednice Narodne skupštine zatvorene za javnost, na kojoj je raspravljano o toj informaciji.

On je istakao da je MUP RS, u vezi sa sigurnošću, tražio da određene informacije ne budu dostupne javnosti jer je riječ i o istragama najtežih krivičnih djela.

"Sigurnosna situacija je zadovoljavajuća, ali posebnu pažnju moramo obratiti na sigurnost u saobraćaju jer smo jedna od zemalja najviše ugroženih u tom segmentu", rekao je Lukač, govoreći o informaciji u kojoj se navodi da je MUP Srpske sve poslove i zadatke realizovao profesionalno i korektno, u interesu sigurnosti građana i njihove imovine uprkos ogromnom pritisku i napadu određenih grupa i pojedinaca.

Kada je riječ o ubistvu banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, Lukač je rekao da MUP intenzivno sarađuje sa policijom Srbije.

Lukač je naveo da su mnogi detalji u izvršenju tog brutalnog ubistva rasvijetljeni, ali da u ovom trenutku ne može da govori ko su nalogodavci, niti o motivima Krunićevog ubistva. 

"Istraga u potpunosti nije završena i danas je privedeno lice koje se dovodi u vezu sa ovim slučajem. Također, pretreseno je više lokacija kako bi se prikupili materijalni dokazi s ciljem rasvjetljavanja ovog slučaja", naglasio je Lukač i dodao da se operativnim radom dolazi do nekih novih saznanja.

Govoreći o prošlogodišnjem ubistvu Damira Ostojića u Banjaluci, Lukač je rekao da je MUP u istrazi došao do novih saznanja koja mogu upućivati na izvršioca tog krivičnog djela.

"Nadam se da ćemo u saradnji sa nadležnim tužilaštvom potpuno riješiti to krivično djelo", rekao je Lukač, piše "Srna".

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!