"DRAGI ALEKSANDRE..." Makron pisao Vučiću! Pročitajte šta mu je poručio! Pismo prenosimo u CJELOSTI!

Objavljeno:06.06.2019 - 14:39
A A A Times Arial

Foto: Tanjug

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo zahvalnosti predsjednika Francuske Emanuela Makrona, u kojem francuski predsjednik kaže da je bio dirnut podrškom koju je Srbija uputila nakon požara koji je uništio Bogorodičinu crkvu.

Pismo prenosimo u cjelosti:

"Gospodine predsjedniče, dragi Aleksandre,

Posebno sam bio dirnut podrškom koju ste mi uputili nakon strašnog požara, koji je 15. aprila ove godine uništio Bogorodičinu crkvu u Parizu. U ime francuskog naroda, srdačno Vam se zahvaljujem na tome.

Ovaj događaj je bio tragičan za cijelu naciju. Izazvao je snažne emocije u Francuskoj, jer je Bogorodičina crkva dio nas, naše istorije, koju smo gledali dok je guta plamen. Bogorodičina crkva u Parizu je katedrala svih Francuskinja i Francuza. Sa svim svojim sugrađanima podijelio sam duboku tugu, a moje misli su bile posebno okrenute katolicima svuda u svijetu.

mac

Foto: Wall Street Journal

Izbjegli smo najgore. Nije bilo smrtnih slučajeva, a struktura katedrale, njena fasada i dvije glavne kule su spasene. Posebno bih istakao mobilisanost pariskih vatrogasaca i vatrogasaca iz regiona Il de Frans, koji su proveli sate boreći se protiv vatrene stihije stavljajući svoj život u opasnost.

Ova katedrala je već bila oštećivana, ali rušenja i pljačke je nisu spriječili da se iznova izdigne iz pepela. Svi zajedno ćemo je ponovo izgraditi i ja se na to obavezujem. Prikupljanje dobrovoljnih priloga je pokrenuto već dan nakon tragedije. Pozvaćemo najveće stručnjake iz cijelog svijeta da obnove Bogorodičinu crkvu. Već sada, poruke kao Vaša sa izrazima saosjećanja, koje nam stižu iz cijelog svijeta, posebno su nam dragocjene.

Zahvaljujući Vam se još jednom, molim Vas, gospodine predsjedniče, da primite izraze mog veoma dubokog poštovanja".

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!