KONAČNO ĆE SE RAZVEDRITI: Sutra temperature i do 30 stepeni

Bosna i Hercegovina
KONAČNO ĆE SE RAZVEDRITI: Sutra temperature i do 30 stepeni
.

U našoj zemlji danas je bilo umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U drugoj polovini dana širom zemlje je bilo pljuskova i grmljavine.

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 10; Drvar 16; Ivan Sedlo 17; Livno 18; Sokolac 19; Gradačac 20; Trebinje i Tuzla 21; Bugojno i Zvornik 22; Grude i Jajce 23; Bihać, Mostar, Sarajevo i Stolac 24; Bijeljina i Neum 25; Zenica 26; Brčko 27; Sanski Most 28; Banja Luka 29°C.

Sutra više oblačnosti u jutarnjim satima. U ranim jutarnjim satima slaba kiša je moguća na sjeveru, istoku i sjeveroistoku Bosne. Prije podne postepeno smanjenje oblačnosti. U poslijepodnevnim satima je moguć i poneki lokalni pljusak u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29°C.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12°C, a najviša dnevna oko 26°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

 

Ne propustite