Novi sponzorski ugovor: FK Sarajevo u saradnji sa grupacijom Al Shiddi

Fudbal
Novi sponzorski ugovor: FK Sarajevo u saradnji sa grupacijom Al Shiddi
FK Sarajevo danas je dobio novog zlatnog sponzora - Al Shiddi grupaciju, a ugovor je potpisan u press sali hotela "Bristol".

FK Sarajevo danas je dobio novog zlatnog sponzora - Al Shiddi grupaciju, a ugovor je potpisan u press sali hotela "Bristol".

Nastalom poslovnom saradnjom, FK Sarajevo dobio je dodatnu i značajnu podršku u ostvarivanju budućih klupskih ciljeva na marketinčkom i finansijskom planu.

"Težimo da budemo među klupskim sponzorima imamo kvalitetne sponzore, koji su na određen način investitori u Bosni i Hercegovini. U ovom trenutku moram istaći svoje zadovoljstvo što je Al Shiddi grupacija, koja je svakako značajan investitot u našu državu, prepoznala FK Sarajevo kao kolektiv koji je pogodan za saradnju i vjerujem da će ona biit kvalitetna za obje strane. Naš klub, svakako, otvoren je za saradnju za sve domaće i strane kompanije", rekao je predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo, Edis Kusturica.

Na današnjoj press konferenciji, osim Edisa Kusturicem ispred FK Sarajevo, svoje zadovoljstvo ozvaničenjem saradnje sa Al Shiddi grupacijom iskazao je i generalni direktor, Dino Selimović.

"Danas sam izrazito ponosan što u Bordo porodicu sponzora ulaze kompanije iz Al Shiddi grupacije, koja je vrlo uspješno proteklih godina realizovala niz investicijskih projekata u našoj državi. Vjerujem da je ovo, s Božijom pomoći, početak jedne uspješne, dugoročne saradnje, najboljih sa najboljima. Zahvaljujem se vlasnicima grupacije na ukazanom povjerenju šampionima Bosne i Hercegovine.", rekao je Selimović.

Ispred Al Shiddi grupacije, koja je bh. javnosti dobro poznata po uspješnim investiranjema u glavni grad države, obratio se generalni direktor firme Shad Invest, Samid Sinanović, koji je također istakao svoje zadovoljstvo zbog saradnje sa FK Sarajevo.

"Al Shiddi grupaciju i FK Sarajevo najviše povezuju veliki entuzijazam, motiv, volja i rad, vjerovanje u ideju koja se na početku činila nemogućom. Upravo zahvaljujući maestralnom radu članova kolektiva ideje su zaživjele, FK Sarajevo je danas tu gdje jeste, sa četiri osvojena trofeja protekle sezone. S druge strane, naši projekti govore sami za sebe među kojima ćemo istaći, pa tako je hotel "Bristol" najbolje ocjenjeni hotel u državi, a SCC najatraktivniji shopping centar.

"Trenutno radimo na jedinstvenom projektu Sarajevo Poljine Hills, prvom rezidencijalnom naselju ovog tipa na našim prostorima ikada, sa 211 vila i 250 stanova, zajedničkim sadržajima i jednim potpuno novim načinom življenja. Uspjeli smo prepoznati trud i odlučili da na neki način spojimo dvije šampionske strane, Al Shiddi grupaciju sa trofejima u poslovnom svijetu, i FK Sarajevo sa svojim trofejima u fudbalu. Kao rezultat očekujemo nove medalje, nove uspješne priče i radujemo se budućoj saradnji sa jednim od najbolje organizovanih sportskih kolektiva u BiH.", izjavio je Sinanović.

Ne propustite