Sjećate li se slatke djevojčice AMELE iz filma 'KUDUZ', pjevala je i u pjesmi ZDRAVKA ČOLIĆA? Iznenadit ćete se kada vidite kako danas izgleda

Aktuelno
Sjećate li se slatke djevojčice AMELE iz filma 'KUDUZ', pjevala je i u pjesmi ZDRAVKA ČOLIĆA? Iznenadit ćete se kada vidite kako danas izgleda
.

" Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato,

Rekla sam tati kad porastem udaću se za tebe

I zato rastem, rastem, i jedva čekam da porastem…”

Sjećate se slatke riđokose djevojčice koja je u čuvenom spotu Zdravka Čolića otpjevala stihove „Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato“. Ona danas živi u Australiji i ima preko 34 godine i ovako izgleda.

y
Čuvena djevojčica iz ekranizacije pjesme „Čaje šukarije“ zove se Ivana Legin, a njen život nimalo nije bio lak.

Prošlo je mnogo godina otkada je simpatična djevojčica narandžaste kose po imenu Ivana Legin otpjevala ove stihove, dijelivši mikrofon sa legendarnim Zdravkom Čolićem. Prije toga je publiku na prostoru bivše Jugoslavije osvojila ulogom Amele u filmu “Kuduz”, kada je imala samo šest godina. I baš kada je njena karijera prave male zvijezde krenula uzlaznom putanjom, buknuo je r.at.

Sa roditeljima i mlađim bratom Viktorom godine je provela u izb.jeglištvu, mijenjajući adrese, gradove i zemlje da bi se nakon Zagreba, Beograda i Rusije, napokon skrasila u Australiji. Danas ima 33 godine i bavi se režijom, produkcijom i marketingom. Samo za magazin “Lola” Ivana je otkrila detalje o danima svoje slave, zašto joj je bila smiješna Čolina frizura, čega se najradije sjeća sa snimanja filma “Kuduz”, kako je izgledao njen život tokom ra.ta, ali i kako danas živi u dalekoj Australiji.

Kako je došlo do toga da dobijete ulogu djevojčice Amele u filmu „Kuduz“?

Sasvim slučajno. Jedno nedjeljno poslijepodne šetali smo familijarno Skenderijom i naišli smo na red dotjeranih i uzbuđenih djevojčica. Otrčala sam u tu grupu curica da vidim šta se dešava, da bih se odjednom našla ispred kamere i Ademira Kenovića koji me je onako na prepad pitao da brojim (nisam znala, pa je otuda potekla poznata scena u filmu kada brojim), i da plačem i još neke sitnice. Nakon mjesec dana Kenović je nazvao moje roditelje da im kaže da sam ušla u uži krug i da se dvoumi između mene i još jedne curice. I tako sam poslije te zadnje audicije dobila ulogu Amele.

Danas ima 35 godine i bavi se režijom, produkcijom i marketingom.

Čega se sjećate sa snimanja filma?

Sjećam se svega što smo snimali, ali se najviše sjećam one scene u vozu i na željezničkoj stanici jer sam se baš smrzla, bili su neki teški minusi. I sjećam se da sam se dobro razboljela. Osim toga, najljepše uspomene su mi bile igranje sa pokojnim Božom Bunjevcem između scena. Jako smo se voljeli, a to je i očigledno u sceni u filmu u kojoj mu trčim u zagrljaj.

Poslije nekoliko godina ste se susreli sa Slobodanom Ćustićem koji je u filmu „Kuduz“ glumio Vašeg očuha. Ispričajte nam kako je prošao taj susret?

Vidjela sam Slobodana u Beogradu prije njegove predstave daleke 2010. godine (ne mogu da se sjetim kako predstava zove, tema je bila povratak dijaspore u Sarajevo). Podsjetili smo se kako nam je bilo super tokom snimanja i kako sam promijenila osjećaje prema njemu poslije premijere „Kuduza“ kada sam kroz dječije oči po prvi put vidjela film i shvatila šta se ustvari desilo u njemu. Ubio mi je mamu u filmu. To nisam mogla da mu oprostim. Bilo mi je svega šest godina, dobro sam i shvatila poentu filma.

 

Osim po ulozi u filmu „Kuduz“, publika sa prostora bivše Jugoslavije Vas pamti i po duetu „Čaje šukarije“ sa Zdravkom Čolićem. Kako je uopšte došlo do saradnje s njim?

Sa „Kuduzom“ je sve krenulo nekim ludim tokom. Telefon nam nije prestajao zvoniti. Jedan od tih poziva bio je i od Gorana Bregovića, sa ponudom da učestvujem u pjesmi „Čaje Šukarije“ sa Zdravkom Čolićem. Nakon konsultacije sa Kenovićem, roditelji su me pitali da li ja to želim, a meni je to sve bilo kao igra, tako da sam se radosno složila.

yyyyyyd

 

Sjećate li se neke anegdote iz tih dana kada ste nastupali sa Zdravkom Čolićem?

Sjećam se snimanja u studiju sa Zdravkom gdje sam ga zezala da je curica zato što ima tako dugu kosu. Čini mi se da je promijenio imidž za tu ploču jer je na albumu lijepo zalizan sa kraćom kosom. Možda je moja primjedba utjecala (smijeh).

Nakon mnogo godina susreli ste se sa Zdravkom Čolićem u Australiji. Kako je izgledao Vaš susret, o čemu ste razgovarali?

Susret je bio prijatan i proveli smo skoro jedan cijeli dan šetajući Melburnom. Teme su varirale između naših sadašnjih života, želja za budućnost i podsjećanja na one kratke trenutke koje smo proveli skupa. Iskreno rečeno, ja sam Zdravka viđala samo na pozornici ili tokom nekog intervjua. I to je bilo to.

 

Ratni vihor Vas je odnio daleko od rodnog Sarajeva. Kako je izgledao Vaš život devedesetih godina?

Izbjeglištvo je išlo preko Beograda, Zagreba, Rusije pa tek onda do Australije. Kao i svima ostalima što su lutali svijetom pokušavajuci naći svoj kutak mira i sigurnosti bilo je nemirno, nesređeno i nestabilno. Tek što smo se navikli na jednu školu i način življenja, našli smo se u drugom okruženju sa novim jezikom i kulturom (ovo se odnosi na Rusiju i Australiju).

(Izvor: expressmag.ba)

Sjećate se slatke riđokose djevojčice koja je u čuvenom spotu Zdravka Čolića otpjevala stihove „Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato“. Ona danas živi u Australiji i ima preko 34 godine.
Čuvena djevojčica iz ekranizacije pjesme „Čaje šukarije“ zove se Ivana Legin, a njen život nimalo nije bio lak.

 

Ne propustite