Na dijeti ste, a ne možete smršati? Evo šta je razlog

Zdrav život
Na dijeti ste, a ne možete smršati? Evo šta je razlog
Bez imalo pretjerivanja, tvrdite da ste uporni u držanju dijete, vježbate, zdravo se hranite, ali kilogrami nikako da se istope. U čemu je kvaka? Ima ih više, a mi otkrivamo nekoliko najčešćih.

Malo lakše s maslinovim uljem
U potrazi za zdravom hranom, mnoge žene 'bacaju' se na maslinovo ulje radi njegovih mnogobrojnih zdravstvenih benefita. Kako ono sadrži mono-nezasićene masne kiseline, olein, linolein, vitamine A i E, flavonoide antioksidanse, kao i neophodne tvari za jačanje imuniteta i fizičku ravnotežu, ono je također bogato kalorijama (120 kalorija i 14 grama masti po žlici). To se također odnosi i na orašaste plodove i avokado.

Šta učiniti: Pažljivo mjerite količinu koju koristite i vodite malu evidenciju.

Izbjegavate voće
Odolijevate li voću kako biste izbjegli unos voćnih šećera, time činite više štete nego koristi. Količina šećera u voću je neophodna organizmu, a također, voće je bogato esencijalnim vitaminima, vlaknima i mineralima.

Što učiniti: Grickajte jabuke, jagode, grapefruit i lubenice.

Izbjegavate hranu s glutenom iako niste alergični
Za to treba imati jako dobar razlog, a on ne leži u tome što to rade i drugi. Gluten-free dijeta preporučuje se za one koji pate od celijakije, a ne za one koji žele izgubiti na težini. Eliminacijom cjelovitih žitarica i pšeničnog brašna, oduzimate tijelu vrlo bitne namirnice.

Što učiniti: Uključite lan, proso i kvinoju u prehranu.

Slabo jedete i vježbate satima
Mislite li da ćete napornim vježbanjem i rijetkom i slabom prehranom skinuti kilograme, jako ste u krivu. Smanjivanjem obroka ili njihovim izbacivanjem, usporava se metabolizam i mršavljenje postaje još teže.

Što učiniti: Porazgovarajte s nutricionistom o vašem dnevnom unosu i vrsti hrane. Točnije, saznajte koliko kalorija morate dnevno unijeti da biste vježbanjem postigli cilj.

Ne propustite