PORTPAROL SIPA-e ZA NOVI.BA: Vršimo istragu u vezi inspektora Pandže, uskoro odluka hoće li biti suspendovan ili ne

Aktuelno
PORTPAROL SIPA-e ZA NOVI.BA: Vršimo istragu u vezi inspektora Pandže, uskoro odluka hoće li biti suspendovan ili ne
Portparol Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Luka Miladinović potvrdio je za Novi.ba da su službenici Odje­lje­nja za unu­tra­šnju kon­tro­lu SIPA-e 22. ma­ja pokrenuli postupak utvrđivanja pisanja medija koja se odnose na in­spek­to­ra SIPA-e Mar­ka Pan­džu, a koji ga povezuju za koruptivne radnje u takozvanoj aferi "Tegeltija".

Portparol Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Luka Miladinović potvrdio je za Novi.ba da su službenici Odje­lje­nja za unu­tra­šnju kon­tro­lu ove državne agencije 22. ma­ja pokrenuli postupak utvrđivanja pisanja medija koja se odnose na in­spek­to­ra SIPA-e Mar­ka Pan­džu, a koji ga povezuju za koruptivne radnje u takozvanoj aferi "Tegeltija".

- U toku je provođenje unutrašnje istrage, a nalaz Odje­lje­nja za unu­tra­šnju kon­tro­lu bit će upućen Disciplinskoj komisiji SIPA-e, koja će sagledati stanje i donijeti prijedlog za daljnje postupanje sa inspektorom Pandžom, odnosno odlučit će da li će biti suspendovan ili ne. Prijedlog će potom biti dostavljen direktoru SIPA-e - pojasnio je Miladinović. 

Kada je riječ o krivičnoj istrazi, napomenuo je da nju vodi Tužilaštvo BiH te da SIPA ne može davati nikakve informacije s tim u vezi. 

Po nekim informacijama medija, inspektor SIPA-e trebao se danas pojaviti na saslušanju u Tužilaštvu BiH, kako bi bio ispitan u vezi sa snimkom koji je bio objavio internet portal "Žurnal", a na ko­jem se vi­di ka­ko raz­go­va­ra s bi­zni­smenom Ner­minom Ale­še­vićem i predsjedni­kom Vi­so­kog sud­skog i tu­ži­lač­kog vijeća (VSTS) Mi­la­nom Te­gel­ti­jom.

teee

Foto: Printscreen/Žurnal

Međutim, Miladinović je demantovao ove informacije, ustvrdivši da se Pandža nalazi u Banjoj Luci te da danas neće prisustvovati saslušanju u Tužilaštvu BiH. 

- To je dezinformacija, kontaktirao sam medije koji su to objavili, nakon čega su oni odmah izbrisali pogrešne najave. Dosada je saslušan samo biznismen Nermin Alešević - kazao je portparol SIPA-e. 

Dodao je da će Tužilaštvo BiH svakako pozvati Pandžu na saslušanje, ali da se još uvijek nisu očitovali o tačnom datumu. 

nermin-alesevic

Foto:Cazin.net/Nermin Alešević 

 

Ne propustite