Od pukovnika do pokojnika: Ovako su Zmajevi pjevali Sušiću "Oj Safete, Sajo, Sarajlijo"

Tema sedmice
Od pukovnika do pokojnika: Ovako su Zmajevi pjevali Sušiću "Oj Safete, Sajo, Sarajlijo"
BIH je doživjela debakl na gostovanju u Izraelu u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Nakon toga, cijela bosanskohercegovačka javnost se obrušila na selektora Safeta Sušića.

BIH je doživjela debakl na gostovanju u Izraelu u kvalifikacionoj utakmici za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Nakon toga, skoro cijela bosanskohercegovačka javnost se obrušila na selektora Safeta Sušića.

Danas, većina misli da je selektor fudbalska neznalica, ne poznaje dovoljno taktiku, ostao je nedosljedan i nepromišljen. Ali nakon svega, postavlja se realno pitanje: Zašto je na mjestu selektora reprezentacije BiH, ostao pet punih godina?

Sada već bivši selektor, osjeća se veoma razočaran jer samo do juče su ga slavili kao “pukovnika” a danas je “pokojnik”.

Ovako je na medijski linč reagovao selektor: 

“Neko ko je odveo reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo po prvi put u historiji, zaslužuje malo drugačiji tretman kod ljudi" izjavio je Sušić.

screen-shot-2014-11-19-at-11-11-38

Kako to obično u Bosni biva, danas si gore a već sutra dole, sudbina je htjela da se Sušiću dogodi isto. Do sada su se samo dva reprezentativca oglasila povodom odlaska selektora i to Asmir Begović i Haris Medunjanin, dok velika većina javnosti podržava smjenu selektora.

Sjetimo se kako su Zmajevi pjevali selektoru Sušiću, nekadašnjem heroju nacije:

 

Ne propustite