OVO JE NAJTUŽNIJA SLIKA KOJA JE OBIŠLA SVIJET: Nakon posljednje fotografije niko ne može zadržati suze, BOLAN PRIZOR KIDA DUŠU I SRCE

Aktuelno
OVO JE NAJTUŽNIJA SLIKA KOJA JE OBIŠLA SVIJET: Nakon posljednje fotografije niko ne može zadržati suze,  BOLAN PRIZOR KIDA DUŠU I SRCE
.

Ožiljak nebeskog neba je bio vođa čopora.

Bio je to jedan od najsnažnijih i najspretnijih lavova u Nacionalnom parku Kruger u Južnoj Africi, a ova fotografija koja posljednjih dana kruži internetom dozak je surovih zakona priroda. 

Fotograf Larry Anthony Panel je satima promatrao umirućeg lava i kako kaže - "zna da je prisustvovao nečemu vrlo posebnom - realnoj slici života i smrti."

lav

Lav je već bio iznemogao i u trenutku kada ga je fotograf ugledao, bježao je od slona koji ga je jurio. Pružao je otpor koliko je mogao.

lav2

Kada mu je uspio pobjeći vidjelo se da je slab i izgladnio.

 - Život može biti jako okrutan i tijekom svoje karijere sam gledao kako ljudi gube sve u zemljotresima, klizištima i požarima. Fotografirao sam automobilske nesreće u kojima je bilo ozbiljnih povreda. Mislim da nijedna fotografija niti neki njen dio nije na mene utjecao kao kada sam bio svjedok smrti lava. Sjedio sam na nekoliko metara od njega, fiksirao ga, gledali smo jedan u drugog i oko sat vremena sam promatrao kako ga život napušta. Htio sam da zna da ne umire sam. Ne želim zvučati patetično, ali sjetio sam se svoje bake kad je bila u bolnici i ja sam je posjetio posljednje večeri prije nego što je umrla. Nismo rekli ni riječ, oboje smo znali da je to kraj i samo smo se gledali u oči. Ovo je bio prvi trenutak od tada da sam se isto osjećao - povezivanje s drugim bićem na duhovnom nivou, kada znaš - rekao je Larry.

lav3

Najtužniji dio priče nije sama smrt lava, već činjenica da ga je čopor odbacio i prognao jer je ostario, poslije čega je sve teže dolazio do hrane i uskoro izgubio i ono malo preostale snage.

Ne propustite