Muriz Memić PODRŽAVA Mektića, najavljeni protesti za srijedu?

Objavljeno:25.05.2019 - 14:39
A A A Times Arial

Prema još nepotvrđenim informacijama, protesti pred zgradom Suda i Tužiteljstva BiH, u kojem kompleksu zgrade se nalazi i institucija VSTV-a BiH, trebali bi se odražati, naredne sedmice, u srijedu u 11:55 sati (pet do dvanaest), prenosi portal focus.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić pozvao je građane da se okupe pred Sudom i Tužiteljstvom Bosne i Hercegovine naredne sedmice u Sarajevu, kao odgovor na korupcijsku aferu koja potresa pravosuđe u zemlji.

 

tuzilastvo
„Da bi spasili i državu i sebe neophodno je oboriti ovakav kriminalni VSTV. Predlažem masovno okupljanje građana iduće sedmice pred Tužiteljstvom i Sudom BiH (tu je sjedište VSTV-a), kao demokratski vid pritiska za podnošenje ostavki“, napisao je Mektić na svom Twitter nalogu u petak navečer.

„Bit ću na čelu toga pokreta“, poručio je ministar Mektić.

dragan-mektic

Portal Dnevno.ba sa tim u vezi, kontaktirao je Muriza Memića, oca ubijenog Dženana Memića, koji već treću godinu zajedno sa odvjetnikom Ifetom Feragetom, vodi pravnu bitku protiv korupcije u pravosuđu, a vezano za predmet „Dženan Memić“, u kojem predmetu je od strane pripadnika kantonalnog MUP-a Sarajevo i Tužiteljstva KS, izvršeno svjesno i namjerno prikrivanje i zataškavanje dokaza u slučaju ubojstva Dženana Memića, sa ciljem neotkrivanja pravih ubica Memić Dženana, pri čemu su akteri u toj namjeri slučaj smrti Dženana Memića procesuirali kao kazneno djelo iz oblasti „Ugrožavanja javnog prometa“, a ne kao kazneno djelo „Ubistva“, te lažno optužili dvije osobe Ljubu i Bekriju Seferović, a koji sa kritičnim događajem u odnosu na smrt Dženana Memića nisu uopće niti povezani, što je prvostepenom oslobađajućom presudom i potvrđeno, kojom su Ljubo i Bekrija Seferović oslobođeni od optužbi za smrt Memić Dženana.

memic-31


U svojoj izjavi za portal Dnevno.ba, Memić je kazao, kako je „uvjeren u istinitost snimka, a vezano za aferu „Tegeltija i dr.,“, te da poziva sve poštene građane BiH, da se pridruže protestima, koje je najavio ministar Dragan Mektić! To nam je posljednja prilika da nešto promijenimo u ovoj zemlji, za budućnost nas samih i naše djece. Ja svoga Dženana ne mogu vratiti, ali ono što mogu jest pravdu za njega tražiti i pravdu za budućnost druge djece. To je moje legalno i legitimno pravo, ukoliko institucije zakažu, a očito je da su zakazale“ – navodi Memić u izjavi za portal Dnevno.ba.

Prema još nepotvrđenim informacijama, protesti pred zgradom Suda i Tužiteljstva BiH, u kojem kompleksu zgrade se nalazi i institucija VSTV-a BiH, trebali bi se odražati, naredne sedmice, u srijedu u 11:55 sati (pet do dvanaest).

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA