MEKTIĆEVA REAKCIJA NA IZJAVE TEGELTIJE: Lažeš Milane, u ovom predmetu su uzete pare

Bosna i Hercegovina
MEKTIĆEVA REAKCIJA NA IZJAVE TEGELTIJE: Lažeš Milane, u ovom predmetu su uzete pare
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić oglasio se na Twitteru gdje je reagovao na objavu predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milana Tegeltije u kojem navodi da "ovo nije prva situacija gdje se proziva da se na njegovo ime uzima novac bez da ima ikakve veze s njim''.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić  oglasio se na Twitteru gdje je reagovao na objavu predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milana Tegeltije u kojem navodi da "ovo nije prva situacija gdje se proziva da se na njegovo ime uzima novac bez da ima ikakve veze s njim''. 

"Radeći posao koji ja radim, a u sličnoj su poziciji i druge sudije i tužioci, moguće su situacije u kojima se različiti ljudi pozivajući se na mene ili na druge sudije i tužioce obavljaju razgovori u kojima se govori da ja ili druge sudije ili tužioci zahtjevamo nekakav novac, bez da ja ili druge sudije ili tužioci s tim imamo bilo kakve veze'', napisao je Tegeltija na svom Facebook profilu.

Sada se oglasio i ministar sigurnosti BiH na svom Twitter profilu.

"Lažeš Milane, u ovom predmetu su uzete pare, vidjećeš da će biti dokazano, a da je i tako, ako si moralan podnesi ostavku i tako omogući tužilaštvu neovisnu istragu", poručio je Mektić.

Podsjećamo, sve je krenulo jučer nakon objave portala Žurnal u kojoj navode da je predsjednik VSTV-a umiješan u koruptivne radnje, odnosno da je trgovao krivičnim istragama.

 

 

 

Ne propustite