PLAMEN I DALJE IZBIJA, VATROGASCI SE BORE SA BUKTINJOM: Evo zašto se gašenje sporo odvija

Aktuelno
PLAMEN I DALJE IZBIJA, VATROGASCI SE BORE SA BUKTINJOM: Evo zašto se gašenje sporo odvija
.

Vatrogasci i dalje gase požar koji je popodne izbio u proizvodnom pogonu fabrike namještaja “Forte fleks” u prigradskom naselju Kozinci kod Gradiške, u kome nema povrijeđenih

Požar je izbio u 16.30 časova, a nakon više od četiri sata gašenja, na nekoliko mjesta na objektu i dalje izbija plamen.

Starješina Profesionalne vatrogasne jedinice Gradiška Goran Stojaković rekao je da plamen nije ugašen na još oko 10 posto površine objekta, ali da se očekuje da će biti ugašen tokom večeri.

On kaže da se gašenje sporo odvija jer u objektu ima mnogo iverice i drugih lako zapaljivih materija koje je potrebno postepeno gasiti, a dodatni problem predstavlja i to što je urušena konstrukcija objekta.

Stojaković je naveo da će vatrogasci dežurati do jutra kod ove lokacije i nakon što požar bude ugašen.

Mjesto požara i dalje obezbjeđuje policija, a iz Policijske uprave Gradiška je saopšteno da će uviđaj biti obavljen nakon što vatra bude potpuno ugašna, što se može očekivati najranije sutra.

Vlasnik firme “Forte fleks” Đurađ Bjelobrk izjavio je ranije da je požar izbio nakon što je u 16.00 časova završeno radno vrijeme, te je većina radnika već otišla kućama.

"Vjerovatno je došlo do samozapaljenja, jer se u tom prostoru nalazi dosta materijala, poput piljevine, koji je lako zapaljiv", naveo je Bjelobrk.

On kaže da je važno i da se požar nije proširio na pogon za proizvodnju madraca, jer se tu nalazi mnogo spužve, a blizu je i kuća u kojoj živi sa porodicom.

"Šteta je sigurno ogromna, ali je najbitnije da niko nije stradao i da požar nije izbio u toku noći, kada bi intervencija bila otežana", izjavio je Bjelobrk za Srnu.

Ne propustite