"WELLION" PRVA DIJABETOLOŠKA ORDINACIJA NA TOČKOVIMA: Od sutra besplatno mjerenje šećera u krvi u 17 gradova BiH

Bosna i Hercegovina
"WELLION" PRVA DIJABETOLOŠKA ORDINACIJA NA TOČKOVIMA: Od sutra besplatno mjerenje šećera u krvi u 17 gradova BiH
Pharma Maac d.o.o. će u periodu od 18. maja do 12. juna, u saradnji sa austrijskim brendom "Wellion", i ove godine upriličiti jedinstveni zdravstveni projekat koji će imati za cilj širenje svijesti o dijabetesu u Bosni i Hercegovini te njegovo preveniranje.

Kompanija Pharma Maac će u periodu od 18. maja do 12. juna, u saradnji sa austrijskim brendom "Wellion", i ove godine upriličiti jedinstveni zdravstveni projekt koji će imati za cilj širenje svijesti o dijabetesu u Bosni i Hercegovini te njegovo preveniranje.

Radi se o Prvoj dijabetološkoj ordinaciji na točkovima, projektu koji će ove godine pohoditi 17 gradova u BiH te na 25 javnih lokacija svim zainteresovanim građanima pružiti mogućnost besplatnog mjerenja šećera u krvi, kao i stručno savjetovanje na temu dijabetesa.

pozivnica-apr19-v2

Ukazati na značaj prevencije, ranog otkrivanja bolesti, kao i na optimalno regulisanje vrijednosti glukoze u krvi najbolji je način borbe protiv dijabetesa. Pharma Maac, vođen ovim načelima, odlučio je poduzeti akciju koja će svojim obimom nadmašiti sve dosadašnje i, nadamo se, privući veliki broj naših sugrađana. 

O terminima u kojima će Prva dijabetološka ordinacija pružati usluge građani će biti obaviješteni putem lokalnih i regionalnih medija, kao i putem "Wellion" Facebook stranice.

"Wellion" premium proizvodi evropske kvalitete i stručno osoblje biće na usluzi svim građanima kojima će, osim besplatnog mjerenja šećera, biti pružene i usluge edukacije, savjetovanja, obuke o pravilnom načinu mjerenja šećera u krvi te kontrole i zamjene glukometara.

- S obzirom na to da je dijabetes bolest modernog doba te da od njega u BiH boluje više od 300.000 osoba, među kojima je i veliki broj djece, a svaka druga osoba ima simptome kojih nije ni svjesna, odlučili smo pokrenuti zdravstvenu inicijativu u cilju prevencije i ranog otkrivanja bolesti te sprječavanja komplikacija - kazao je dr. med. Asaf Salčinović iz Pharma Maac-a. 

On napominje da dijabetes ne boli te je stoga neophodno vršiti povremeno mjerenje vrijednosti šećera u krvi. 

- Prva dijabetološka ordinacija na točkovima koristiti će "Wellion premium" proizvode evropske kvalitete koji obuhvataju sve potrebne proizvode za dijabetičare, od trakica, aparata za mjerenje šećera, lanceta, inzulinskih pen igala, dodataka prehrani, tečnih šećera za stanje hipoglikemije, kozmetičkih preparata, do specijalnih torbi za nošenje inzulina - pojasnio je. 

Iz Pharma Maac-a pozvali su građane da putem svojih informativnih kanala pomognu da što veći broj stanovnika bude obuhvaćen projektom Prve dijabetološke ordinacije na točkovima te da se ostvari zajednički cilj - podizanje svijesti i preveniranje dijabetesa. 

 

Ne propustite