ALEN'S BARBERSHOP NA PRESTIŽNOM MENSPIRE SEMINARU U BARCELONI: Sa seminara smo izašli sa novim znanjem i inspiracijom

Aktuelno
ALEN'S BARBERSHOP NA PRESTIŽNOM MENSPIRE SEMINARU U BARCELONI: Sa seminara smo izašli sa novim znanjem i inspiracijom
.

Alen's Barbershop tim je 05.05.2019 prisustvovao jednodnevnom Menspire seminaru kojeg su držali neki od najboljih barber edukatora današnice – Josh Lamonaca, Charlie Gray, te Gianni Cardinale.

Seminar se održavao u prostorijama salona „Le Salon“ u Barceloni. Za ovakvu vrstu seminara mjesto je potrebno rezervirati i do godinu dana ranije, posebno za praktični dio, jer samo odabrani mogu prisustvovati.

Alen's Barber tim podijelio je svoje iskustvo sa ovog seminara koji je definitvno odlična investicija za unapređenje znanja i vještina.

„Pri dolasku nas je dočekalo prijatno osoblje salona, skupa sa Charliejem i Giannijem, te smo dalje upućeni u dvorište u kojem je Josh održao kratki govor dobrodošlice u kojemu je spomenuo povijest Manspire branda te svoju viziju za budućnost.

Inspirativna priča o dvojici mladih barbera; od kojih je jedan radio u tatinoj garaži, a drugi u svom dnevnom boravku, a koji su imali ideju da pokrenu revoluciju u oblikovanju muških frizura.

dsc7684

Ideja, snažna motivacija i težak rad ih je doveo do onoga što je Menspire danas – svjetski poznat brend u ovoj oblasti.

Nakon što su doživjeli velik uspjeh sa salonima, Josh je smatrao da to nije dovoljno za širenje tog znanja i tu se stvorila ideja za akademiju.

Želja im je bila da šire znanje, inspiraciju i kulturu 'barberinga' sa drugima.

 Iz Velike Britanije se to proširilo i na čitav svijet, tako su i u Barceloni s nama podijelili dio te ideje i inspiracije.

Prema Joshovim riječima: „Svi smo mi dio iste kulture i veže nas ista ljubav. I nadam se da ćete danas od nas dobiti inspiraciju da širite ljubav prema toj kulturi“.

Nakon uvodnih riječi Charlie Gray je održao dio teoretskog dijela gdje nam je predstavio temeljne oblike (core shapes), klasične i inovativne tehnike oblikovanja frizura, te pokazao nekoliko primjera gdje su te iste tehnike korištene. Drugi dio teoretskog dijela seminara je nastavio Josh, koji je demonstrirao kombinaciju nekih od tih tehnika na modelu. Kroz svoju demonstraciju je poticao učesnike da postavljaju pitanja i priđu bliže, kako bi upili što više znanja.

dsc7634

Detaljno je objasnio svaki korak i svaku tehniku, te se nekoliko puta vraćao kako bi ponovio šta je radio i zašto je radio. Na pitanje drži li se slijepo ideje koju zamisli odgovorio je da je 70% sama ideja, a 30% kreativnost koja mu dopušta da se „poigra“ i dovede tu ideju na dijelo kako je zamislio. Nakon kratke pauze za ručak je uslijedio praktični dio gdje su barberi imali priliku pokazati što su naučili, a Josh, Gianni i Charlie su bili tu da ih nadgledaju, usmjere i daju savijete. 

Nakon praktičnog dijela je uslijedila dodjela diploma za učesnike, te smo se uspjeli još kratko družiti s njima. Sa seminara smo izašli sa novim znanjem i inspiracijom, te jedva čekamo da iste podijelimo.

Iako dosta često klijentima nije drago kada ste odsutni iz salonu, kada se vratite sa novim znanjem i tehnikama, te pokažete novi polet i inspiraciju, jako brzo zaborave da vas nije ni bilo.“

Inače, Alen Demirović javnosti u BiH, ali i šire poznat je kao frizer kojem su svoje povjerenje poklonili i poznati bosanski nogometaši u različitim turskim timovima.

Tako on najmanje jednom mjesečno putuje u Istanbul, te „sređuje“ Edina Višću, Riada Bajića i Miloša Jojića iz Medipola Basaksehira i Miloševića i Amira Hadžiahmetovića iz Atikera Konyaspora.

 

 

 

Ne propustite