Ležao bez hrane, vode, zaklona od sunca i kiše, vezan lancima

MONSTRUM: Žena iz Bora mjesecima izgladnjivala psa dok nije umro

Objavljeno:06.07.2015 - 17:53
A A A Times Arial

Žena inicijala R. D. iz srbijanskog grada Bora mjesecima je izgladnjivala svoga psa, koji je ležao bez hrane, vode, zaklona od sunca i kiše i vezan lancima.

Redakciji Telegrada javila se čitateljica M.J. koja je kazala kako su stanovnici Bora slučajno primjetili nesretnu životinju u jednom zapuštenom dvorištu, nakon čega su odmah obavijestili Udruženje za zaštitu životinja “Beban”.

Aktivisti Udruženja odmah su se uputili na tu adresu, gdje su zatekli njegovu vlasnicu.

Šokirani riječima žene monstruma kako ''čeka da crkne, pa da ga izbaci'', odmah su nesretnu životinju odnijeli sa sobom.

''Pas je ležao bez hrane, vode, zaklona od sunca i kiše, vezan lancima. Muhe su ga napadale, a on je jedva pomjerao i oči'', kazali su iz Udruženja ''Beban''.

Pošto je izmučena životinja prebačena na sigurno, podvrgnuta je redovnoj terapiji, ali je ubrzo uginula.

“Pas nije preživio! U toku noći nas je napustio! Mirno spavaj maleni. Izvini što nismo uspjeli da te spasimo, izvini što si iskusio takvu zlobu od nas 'ljudi'!”, objavljeno je na Facebook stranici ovog Udruženja, uz napomenu fanovima da ne uplaćuju više novac za spas ove kuce, kao i da se oni koji su to već učinili, jave kako bi im uplata bila vraćena.

''Ne smije da se završi na ovome, moramo zaštiti sve životinje od ovakvih psihopata i ubica. Dokle god se bude ignorisalo ovakvo ponašanje, djeca i omladina ce pred očima imati primjere da je zlostavljanje i ubistvo životinja normalno'', rekla je M.J. iz Bora.

  
 
 
 
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA