SUSRET U BIJELJINI

NOVI.BA NA PRES-KONFERENCIJI ŽELJEZNIČARA UOČI UTAKMICE S RADNIKOM/ Amar Osim: Radnik je jako opasna ekipa, nije samo Irfan Hadžić postizao golove

Objavljeno:10.05.2019 - 15:18
A A A Times Arial

Foto: Novi.ba

Utakmica 31. kola Premijer lige BiH između Radnika i Željezničara bit će odigrana sutra u u 17:00 sati u Bijeljini, povodom čega je danas u Sarajevu održana pres-konferencija sarajevskog tima.

Sutra u Bijeljini susrest će se dvije ekipe koje se bore za izlazak na evropsku scenu. Željezničar je trenutno četvrti na tabeli, sa tri boda prednosti pred petoplasiranim Radnikom, kojeg samo pobjeda ostavlja u igri za tu poziciju.

Šef stručnog štaba, trener Željezničara Amar Osim kazao je novinarima da nema još dosta vremena jer su ostala još samo tri kola te da je svaka sljedeća utakmica "najvažnija."

- Situacija se može preokrenuti samo dobrim rezultatima. Samo tako možemo stvoriti početak nečeg ljepšeg do kraja sezone. Nema tu mnogo priče, važno je ono što se dešava na terenu jer to pokreće ili zaustavlja sve. Ni mi u tome nismo izuzetak - rekao je Osim. 

Odluku Prvostepene komisije Nogometnog saveza BiH koja nogometašima Željezničara nije izdala licencu za nastup u evropskim takmičenjima nije želio komentirati, kazavši u vezi toga "nije baš upućen".

Kada je riječ o spremnosti njegovih igrača, kazao da računa na sve njih, osim na Ermina Zeca.

- Logično je da na Zeca ne računamo kao na nekoga ko može igrati 90 minuta. Dobra stvar je što je posljednjih sedam dana normalno trenirao, a koliko je to dovoljno i koliko ćemo ga moći iskoristiti, vidjet ćemo. To što je s nama ipak je dobra stvar - kazao je. 

Trener plavih je pohvalio ekipu Radnika, istakavši da je njihova najveća prednost "pamet". 

- U fudbalu je to najteže imati.  Napraviti nešto s puno energije nije neka pamet. To je poenta fudbala, napraviti mnogo stvari s malo utrošene energije, fizičke i mentalne. Radnik je to postigao, zahvaljujući treneru, igračima, okolnostima... Nije lako igrati protiv pametnih ekipa - naglasio je Osim. 

Na pitanje novinara može li odbrana Željezničara zaustaviti napadača Radnika Irfana Hadžića, odgovorio je da može, ali da "Hadžić nije Radnik". 

- Ima još igrača koji mogu biti jako opasni, nije Hadžić jedini postizao golove. Radnik je kao ekipa jako, jako opasna. Hadžić je jedan od onih koji to vuče. Zaustaviti njega bila bi dobra stvar, ali to nije garant za postizanje dobrih rezultata - zaključio je trener Željezničara.

eljo-2