Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope: Položeno cvijeće kod Vječne vatre

Bosna i Hercegovina
Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope: Položeno cvijeće kod Vječne vatre
.

Povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, delegacija Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo položila je danas cvijeće i odala počast na spomen-obilježju "Vječna vatra".

Cvijeće su položili i predstavnici Predsjedništva BiH, Federacije BiH, te Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka" Kantona Sarajevo.

"Pobjeda nad fašizmom je izuzetno važna za sve građane BiH i te tekovine treba da njegujemo, jer na njima bh. društvo mora biti zasnovano", poručeno je ovom prilikom.

Ministar za boračka pitanja KS Ismir Jusko rekao je da su ovo i dani kada se sjećamo svih onih koji su svoje živote dali da bi mi danas živjeli u miru, slobodi, nezavisnosti.

"Ne možemo zaboraviti mnoge bh. sinove i kćeri koji su dali svoje živote u narodno-oslobodilačkom ratu 1942-1945. kao i u odbrambeno-oslobodilačkom ratu iz perioda 1992-1995", istakao je Jusko, prenosi Anadolija. 

Predsjednik Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka" KS Ismet Godinjak istakao je da se moramo boriti protiv fašističkih ideja, prvenstveno kroz edukaciju mladih i razvijanje svijesti o antifašizmu, ali i prihvatanje istine o protekloj agresiji.

"To je dugotrajan proces, ali moramo biti istrajni na tom putu", poručio je Godinjak.

Ne propustite