Hikaja dana: Saznajte šta su to uspjeh, sreća i nesreća

Ramazan
Hikaja dana: Saznajte šta su to uspjeh, sreća i nesreća
Novi.ba u ramazanu će vas obradovati i hikajama, kratkim poučnim pričama. Za 19. dan mubarek mjeseca smo vam pripremili još jednu zanimljivu priču.

Novi.ba u ramazanu će vas obradovati i hikajama, kratkim poučnim pričama.

Za 19. dan mubarek mjeseca smo vam pripremili još jednu zanimljivu priču.

Zdravo, ja se zovem uspjeh i dolazit ću ti onoliko koliko se budeš trudio oko mene. Mom dolasku ćeš se jedino ti iskreno radovati dok će me tada drugi podmuklo tjerati i psovati. 

Ne razumijem zašto na mene gledaju kao nešto loše, zar se ne bi trebali radovati mom dolasku i biti zahvalni Onome koji me poslao?

Zdravo, ja se zovem nesreća i često ću ti dolaziti. Mom dolasku se nećeš nikako radovati, zaključat ćeš se u najmanju rupu, ali ću ja ipak ući. Drugi će me tada slaviti kao da sam nešto lijepo i zadržavati koliko god budu mogli. Častit će me i pozivati na ponovni dolazak u što skorije vrijeme.

Ne razumijem zašto na mene gledaju kao na nešto divno, zar se ne bi trebali udružiti, zajedno me otjerati ili doviti da odem? 

Zdravo, ja se zovem sreća i uvijek ću te pratiti kroz život. Samo ćeš u trenucima kada se pojavi moja suprotnost zaboravljati na mene, ali ja ću svejedno biti tu negdje.
Drugi će me vazda kamenovati kao da sam neki lopov, a ja sve što kradem je nesreći trenutke.

Zar ne shvataju da se njihova sreća ogleda u radovanju tuđoj sreći?

Ne propustite