Igor Crnadak danas i sutra na sastanku Savjeta ministara spoljnih poslova

Vijesti
 Igor Crnadak  danas i sutra na sastanku Savjeta ministara spoljnih poslova
.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak učestvovaće danas i sutra na sastanku Savjeta ministara spoljnih poslova Jadransko-jonske inicijative koji se održava u Budvi.

Na sastanku je planirano da Crna Gora preda Srbiji predsjedavanje Jadransko-jonskoj inicijativi, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova.

Tokom ministarskog sastanka planirano je usvajanje Budvanske deklaracije, kojom će biti ozvaničeno punopravno članstvo San Marina u Jadransko-jonskoj inicijativi.

Crnadak će u Budvi učestvovati i na ministarskom panelu Četvrtog foruma strategije EU za jadranski i jonski region /EUSAIR/.

Na sastanku će učestvovati ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, ministar inostranih i evropskih poslova Hrvatske Marija Pejčinović Burić, ministar za regionalna pitanja Italije Erika Stefani, te predstavnici Sjeverne Makedonije, Albanije, Grčke i Slovenije.

Sastanku će prisustvovati i ministar spoljnih poslova, političkih odnosa i pravde San Marina Nikola Renci u svojstvu specijalnog gosta.

Ne propustite