DREVNA FENG SHUI TAJNA: Ako OVO imate u domu, odbijate nesreću i privlačite beskrajnu radost

Zanimljivosti
DREVNA FENG SHUI TAJNA: Ako OVO imate u domu, odbijate nesreću i privlačite beskrajnu radost
Kamen koji nerijetko krasi nakit ima moćnu primjenu u alternatvnom lečenju i posebno mesto u feng shuiju.

Kamen koji nerijetko krasi nakit ima moćnu primjenu u alternatvnom lečenju i posebno mesto u feng shuiju.

Žad je jedan od omiljenijih materijala u rezbarijama koje se koriste u raznim feng shui aplikacijama, a također je omiljen kao kamen za izradu nakita - perli, narukvica i prstenja. Posebno je popularan u drevnim i modernim azijskim umjetnostima i zanatima, ali je takođet popularan kod zanatlija iz celog svijeta.

Termin žad se odnosi se na dva različita minerala - nephrite i jadeite - i većina svjetskog komercijalnog snabdijevanja žadom potiče iz Kine, Rusije i SAD-a, iako se ovaj mineral nalazi širom svijeta. Iako prekrasna prozirna boja i lakoća kojom se žad može oblikovati i rezbariti, zasigurno doprinosi njegovoj popularnosti, žad rezonira na dubljem duhovnoj nivou u mnogim svetskim tradicijama. To je, naprimjer, jedan od najvažnijih minerala u praksi feng shuija.

Za sljedbenike alternativnih isceliteljskih praksi, žad nosi slatku, laganu i hranljivu energiju koja može da djeluje veoma ljekovito. Ima umirujuću čistoću, i pročišćava vaše energetsko polje. Jedno očigledno značenje žad kamena je čistoća ili pročišćavanje. I zato se žad smatra kamenom koji štiti i podržava energiju srca koje voli, žad takođe simbolizuje blagost i ishranu.

Za neke korisnike žada, kamen može imati osjećaj drevnog mudraca da u njegovom prisustvu imate osećaj uzdizanja i njege. Za razliku od nekih drugih minerala, žad ne stvara jak nalet energije. To njegovu energiju čini veoma različitom od drugog popularnog feng šui kamenja, kao što su pirit ili hematit. Poruka žada je "Voli i prihvati sebe", a njegovi snažni iscjeljiteljski efekti ogledaju se u tome da vam pomaže da se uskladite sa uravnoteženom, harmoničnom energijom. Dakle, još jedno značenje žada je harmonija i ravnoteža.

U feng shuiju, žad se vijekovima koristi zbog svojih sposobnosti da stvori spokojan osećaj harmonije i ravnoteže. Žad se koristi i za zaštitu i za sreću.

zad

Možete naći beskrajnu sreću feng šui čari žada, koji se koriste za različite svrhe - od stvaranja bogatstva pa do privlačenja više prijatelja. Nakit od žada je također popularna feng shui primena za energiju tijela, koja nije ništa manje važna od vašeg feng shuija u kući Naravno, još jedan razlog zašto se žad intenzivno koristi u feng šuiju je da je žad široko dostupan u Kini, rodnom mestu feng shuija.

Žad dolazi u mnogim bojama - od zeleno-plave do bijele, a kamen žada možete odabrati ispravno, tako što ćete bolje razumjeti energiju određenih boja. Pošto žad pripada feng shui elementu, najbolje ga je postaviti kao feng shui lijek u područjima koja su ili upravljana ili hranjena elementom zemlje. Sva bagua područja, osim sjeverne i južne, mogu imati koristi od umirujuće energije žada.

Ne propustite