"Ovdje mi djeca idu u vrtić i u školu, ovo je moja zemlja i moj dom, NEMAM GDJE DA ODEM" SVJEDOČENJE PEKARA IZ BORČE KOME PRIJETE EKSTREMISTI UZDRMALO SVE

Region
"Ovdje mi djeca idu u vrtić i u školu, ovo je moja zemlja i moj dom, NEMAM GDJE DA ODEM" SVJEDOČENJE PEKARA IZ BORČE KOME PRIJETE EKSTREMISTI UZDRMALO SVE
.

"Ovdje plaćam porez. Ovdje mi djeca idu u vrtić i u školu. Ovo je moja zemlja i moj dom, moja država, ja drugu nemam. Nemam gdje da odem, a ako budem primoran da odem odavde u inostranstvo, u tome će se ogledati nemoć moje države da zaštiti svoje građane. Hristos vasrkse".

 aae
 
Ovim riječima Beograđanin i Borčanac Mon Gjuraj, zvani Đura, vlasnik pekare "Roma", stavio je tačku na incident kada mu je nekoliko desetina ekstremista juče ispred pekare pjevalo "Ubij, zakolji, da Šiptar ne postoji" i ostavljalo svinjske glave, sve u vidu otvorene prijetnje, a zbog slike Đurinog brata, koji je rukama napravio dvoglavog orla, simbol Velike Albanije.

Đura već osam godina živi u Borči, i od čije pekare, kako kaže za Blic, živi dvadesetak porodica.


Informaciju da je Florim brat vlasnika pekare, prvo je demantovao je sam vlasnik, Gjuraj, odnosno kako ga zovu - Đura, da bi kasnije za "Blic" rekao da ipak jeste riječ o jednom od njegove četvorice braće.

Đura je u prvom trenutku izjavio da nije bio upoznat sa takvim Florianovim ponašanjem, da fotografija nije nastala tokom radnog vreme niti u radnom prostoru i da on ni na koji način nije povezan sa takvim postupanjem.

 
 
Ono što je navodno bio protest, zapravo je bio huliganski skup, na kome su nabildovani momci pjevali "ubi, zakolji, da Šiptar ne postoji", prijetili da će paliti džamije, a na automobil vlasnika pekare stavili svinjske glave i po njemu izlijepili plakate.

Parole huligana o Kosovu i "Šiptarima" koje planiraju da zakolju, sve vrijeme su iz kuće slušali vlasnik pekare Mon Gjuraj i njegova porodica. U pekari su bile zatvorene i radnice, a u okolini se nalazio veliki broj pripadnika Žandarmerije.


 
 
Na automobil vlasnika pekare stavili pečene glave praseta
- Ja živim ovdje i radim osam godina, ne želim da imam bilo kakve probleme sa mojim komšijama. Ovo je moja zemlja i moj narod i moja jdeca su rođena ovdje u Beogradu. Kada sam u petak saznao da ovu fotografiju i kada su počele prijetnje on se vratio na Kosovo - rekao je danas za "Blic" Gjuraj Mon.

- Ja neću da idem odavde, nikada ranije nisam imao problema. Nadam se da će se ovo srediti, toliko dugo radim i živim ovdje. Ako bude još nekih prijetnji ili provokacija, očekujem da se situacija sredi ili da moja država Srbija uradi nešto po tom pitanju.

Ne propustite