Ovaj rasista je JEDAN OD NAJVEĆIH MONSTRUMA DANAŠNJICE! Odbio je u oči pogledati porodicu afroamerikanca kojeg je BRUTALNO UBIO!

Svijet
Ovaj rasista je JEDAN OD NAJVEĆIH MONSTRUMA DANAŠNJICE! Odbio je u oči pogledati porodicu afroamerikanca kojeg je BRUTALNO UBIO!
Ubrizgana mu je smrtonosna injekcija kao kazna za jedno od najbrutalnijih zločina iz mržnje u zadnjih 25 godina koje je užasnulo Ameriku.

Deklarirani rasist John William King (44) pogubljen je u srijedu u 19 sati u Teksasu. Ubrizgana mu je smrtonosna injekcija kao kazna za jedno od najbrutalnijih zločina iz mržnje u zadnjih 25 godina koje je užasnulo Ameriku.

Osuđen je na smrtnu kaznu nakon što je proglašen krivim za ubojstvo crnca na posebno okrutan način davne 1998. godine. Prije 21 godinu lancem je privezao Jamesa Byrda Jr.-a (49) za svoj kamionet i vukao ga gotovo 5 kilometara zabačenom cestom kroz šumu. James Byrd Jr. bio je živ barem tri kilometra dok su ga vukli po cesti, prije nego što se njegovo tijelo raspalo na komade u ranim jutarnjim satima lipnja 1998. godine. Kazna je izvršena nakon što je King iskoristio sve mogućnosti žalbe koje su mu bile dostupne.

U komori smrti King je odbio imao zatvorene oči. Odbio je gledati u oči obitelji muškarca kojega je vukao gotovo 5 kilometara cestom kroz šumu, ozlijedivši ga tako teško da su mu genitalije bile rastrgane u komadiće. Kada su ga pitali ima li što za reći posljednji put, odgovorio je bez riječi, no ranije je uputio priopćenje u kojemu je sadržano tek 9 riječi: "Smrtna kazna: Oni bez kapitala dobivaju kaznu". Injekcija mu je ubrizgana u 18.56 sati, King nije otvarao oči tijekom postupka, a smrt je proglašena u 19:08 sati.

rtrm0s4

Pogubljenju su nazočile dvije sestre i nećakinja okrutno ubijenog Jamesa Byrda Jr.-a. King nije tražio duhovnoga savjetnika da bude s njim u trenucima smrti, no zapisi iz zatvora svjedoče da je razgovarao sa svećenikom.

Posljednji obrok dobio je u 16 sati, a obzirom da je savezna država Teksas više ne poslužuje po želji osuđenika na smrt, posluženo mu je jelo koje su dobili i drugi zatvorenici. Jedina je razlika bila, što je dobio ručak i večera u isto vrijeme.

King je od početka suđenja inzistirao da je napustio svoje suoptuženike i Byrda prije njegove smrti i da nije bio prisutan kad je ovaj ubijen, ponavljali su njegovi odvjetnici. Osim što je tvrdio da nije ubojica, King je također inzistirao da ubojstvo nije bilo zločin iz mržnje, već kupoprodaja droge koja je pošla krivo između njegovih suoptuženika i Byrda. King je na tijelu imao tetovaže rasističke tematike, među kojima se ističe ona sa crncem koji s omčom oko vrata visi s drveta. Drugi suoptuženik, Lawrence Russel Brewer, usmrćen je u komori smrti 2011., dok je treći suoptuženik, Shawn Allen Berry, osuđen je na doživotni zatvor.

rtrm7t9

Ne propustite