Sve ljubavi Damira Džumhura: Manekenke, bogate djevojke, influensekre i pjevačice, bh. teniser JE VELIKI ZAVODNIK LJEPŠEG SPOLA

Show
Sve ljubavi Damira Džumhura: Manekenke, bogate djevojke, influensekre i pjevačice, bh. teniser JE VELIKI ZAVODNIK LJEPŠEG SPOLA
Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur posljednjih mjeseci niže sjajne sportske rezultate, ali su oči javnosti često uprte u njegov privatni život.

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur posljednjih mjeseci niže sjajne sportske rezultate, ali su oči javnosti često uprte u njegov privatni život. Ovaj 26-godišnji teniser iz Sarajeva iz profesionalnih razloga prije par godina preselio je u Beograd gdje vrijedno radi kako bi podigao svoju fizičku formu. 

Ipak, jedan od najpoželjnijih bh. muškaraca često je dovođen u vezu sa brojnim atraktivnim damama iz svijeta showbizza, zbog čega je i sam priznao, da je u pojedinim trenucima više bio na naslovnim stranama brojnih tabloida, nego na onim sportskim, što mu je bio prevashodni cilj. Iako nema problema zbog velikog interesovanja koje za njim vlada, Džumhur ističe kako bi ipak volio da se o njemu više govori kao o teniseru.

Džumhur je svojevremeno priznao da je uvijek bio okružen lijepim djevojkama. Teniser je svojevremeno bio u ljubavnoj vezi sa atraktivnom Jelenom Pranjić koju je upoznao još 2010. godine. Ljubav je počela tako što su se upoznali preko jednog zajedničkog prijatelja, od kada su počeli zajedno izlaziti. Damir je tada imao 19, a Jelena svega 16 godina. Nakon što su pronašli zajednički jezik, krenulo je njihovo upoznavanja. Jelena je bila oduševljenja sa kojom posvjećenošću Damir gleda ka svojoj karijeri. 

dzumhur12

U razgovoru za “Azru”, priznali su kako je njihova ljubav bila iskrena i prepuna emocija, dok je Jelena dodala da je Damir veoma emotivna i skromna osoba koja uživa u sitnicama, dok je teniser bio oduševljen njenom brigom i razumijevanjem koje je imala prema njegovim brojnim obavezama. Ipak, kada je ljubavi došao kraj, a nedugo nakon što je preselio u Beograd, Damir je upoznao atraktivnu manekenku Dejanu Živković koja je brzo osvojila njegovo srce.

Damir je svojevremeno u intervjuu za “Azru” govorio o posljednjim uspjesima koji su ga vinuli u sam vrh svjetskog tenisa, dajući veliku ulogu svom uspjehu upravo velikoj podršci koju je dobijao od svoje partnerice. Nakon što je objavio zajedničku fotografiju na društvenim mrežama, mnogi su zaključili kako je Damir konačno pronašao svoju srodnu dušu.

dzumhur2

- Definitivno je tako kako sam napisao. Jer iza uspješnog muškarca mora biti i uspješna žena, a Dejana to jeste. Ona pruža zaista nevjerovatnu podršku. Jako je posvećena tome što radim i zajedno smo u svemu. Promijenila mi je pogled na tenis, promijenila mi je psihu i trudi se da u svakom trenutku kada smo zajedno na turniru bude od velike pomoći, što i jeste. Svaki moj poraz shvata kao naš zajednički, ali iskreno skoro da i ne gubimo kada smo zajedno, tako da nismo imali puno prilika da zajedno tugujemo (smijeh). Najviše je utjecala na mene time što mi je ugradila pobjednički mentalitet, jer je jaka osoba i to sam i ja dobio uz nju. Osjećam se sigurnije kada je ona sa mnom na turniru i imam osjećaj da mi donosi sreću, uz sve navedeno- izjavio je Damir za “Azru”.

Nakon što je i ovoj vezi došao kraj, mediji su pisali o tome kako je jedan od razloga taj, što je atraktivni bh. teniser bio “meta” brojnih manekenki, što je najviše zasmetalo Dejani. Iako Damir ni ovaj raskid nikada nije želio komentarisati, njegovi prijatelji tvrde kako je i nakon raskida ostao u korektnim odnosima sa Dejanom, a jednim od glavnih razloga smatraju to, što se Damir u potpunosti posvetio sportskoj karijeri koja ga je svakodnevno “vodila” sa jednog na drugi kraj svijeta.

56260428-685989505194121-3241383451475881101-n

Medijima nije dugo trebalo da Damira “povežu” sa nekom od atraktivnih djevojaka, a kada je jednom prilikom snimljen u društvu prelijepe Jelene Leko, sestre bivšeg hrvatskog fudbalskog reprezentativca Jerka Leka, svi su odmah pomislili kako se radi o novoj ljubavi bh. tenisera, što je on ubrzo demantovao.

- Hvala medijima što prate moj privatni zivot. Znam, ja sam kriv, što sam ranije davao povoda da se više piše o tome, nego o tenisu. Međutim, ne mora svaka djevojka s kojom objavim sliku odmah biti i moja djevojka. Mnogi sad pišu kako sam u novoj vezi, pri tome u taj kontekst dovodeći Jelenu Leko, s kojom sam jako dobar prijatelj. Da, družimo se, ali ne na način kako su to mediji prikazali- izjavio je jednom prilikom Damir.

Ne propustite