POTRESNIM RIJEČIMA SE OPROSTILI od policajca koji je ŽIVOT IZGUBIO na dužnosti: Za tri dana bi mu bio rođendan, iza njega su ostala dvojica sinova

Bosna i Hercegovina
POTRESNIM RIJEČIMA SE OPROSTILI  od policajca koji je ŽIVOT IZGUBIO na dužnosti: Za tri dana bi mu bio rođendan, iza njega su ostala dvojica sinova
On je radio u Ljubiji i bio je omiljen kako među kolegama tako i mještanima

Policajac Slađenko Tubin, kojeg je u nedjelju uvečer ubio Marko Šabić, za tri dana trebao je proslaviti 48. rođendan, a iza njega ostali su supruga i dvojica sinova, kazali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

- Hrabro srce našeg kolege pokušalo je da intervenciju riješi mirno i profesionalno, ali, nažalost, s posljedicom po njega i njegovu porodicu. Bio je dobar kolega i policajac, pripadnik Vojske Republike Srpske u prethodnom ratu. Nek mu je vječna slava i hvala – napisali su na Facebook stranici MUP-a RS.  

Njegove kolege ističu da je bio vrhunski policajac koji je svoju karijeru gradio od 1993. godine bez ijedne mrlje.

- Ovo je veliki gubitak za sve nas, ne znam kako ćemo se oporaviti od ovoga. On je radio u Ljubiji i bio je omiljen kako među kolegama tako i mještanima. Svi ćemo pamtiti njegov osmijeh koji je uvijek krasio njegovo lice – rekao je jedan od njegovih kolega.

 

Ne propustite