Ne volite luk? Nakon ovoga naprosto ćete poluditi za njim!
Većina ljudi ne voli da jede luk čak ni u jelima kao dodatak. Ima i onih koji ne podnose čak ni njegov miris. Međutim, kada vidite kakve specijalitete od luka sprema ovaj kuhar, sigurno ćete promijeniti mišljenje.
Jack Scalfanni vam pokazuje kako da napravite jednu od njegovih omiljenih supa .
Francuska supa od luka
- 1/2 maslaca
- 6 glavica izrezanog luka
- 6 čenova belog luka
- 1/2 šolje belog vina
- 3 šolje pileće čorbe
- 3 šolje konzervirane goveđe čorbe
- 1 kašičica senfa
- 4 kriške tost hleba
- 1 šolja rendanog švajcarskog sir
- 1/2 šolje rendanog parmezana
Način pripreme:
Staviti puter u tiganja na umjerenu vatru da se istopi. Dodajte crni i bijeli luk i pržite oko 45 minuta. Dodajte vino i kuhajte dok oko 3 minuta. Dodajte pileću i goveđu supu i kuhajte 20 minuta. Posolite i stavite biber po ukusu.