Merlin čitav život ima samo jednu ljubav: Oženio je svoju tinejdžersku simpatiju, a prvi susret imali su u džamiji...

Show
Merlin čitav život ima samo jednu ljubav: Oženio je svoju tinejdžersku simpatiju, a prvi susret imali su u džamiji...
Sarajevski pjevač Dino Merlin autor je hitova koje obožavaju u cijeloj regiji, a uspješnu karijeru ima već više 30 godina.

Sarajevski pjevač Dino Merlin autor je hitova koje obožavaju u cijeloj regiji, a uspješnu karijeru ima već više 30 godina.

Privatni život uspješno čuva od javnosti, ali ipak je ispričao kako je završio u braku s Amelom, s kojom danas ima kćerku i sina. Zajedno su već 39 godina, upoznali su se kad je njemu bilo 17, a njoj 16 godina.

– Vidio sam je u džamiji, prišao joj i sigurno joj rekao nešto neodoljivo kad je sa mnom još i danas –  izjavio je Dino.

merlinfacebook

Amela je išla u gimnaziju, a Dino u bravarsku školu pa su njezini roditelji bili protiv njihove veze. Htjeli su da “nađe nekoga na svom nivou”.

– Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu bukvalno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam pogledavao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se mojoj majci i odmah osjetili udar svakodnevnice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni čuti za nju. Ali, eto vrijeme liječi sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem – rekao je jedne prilike pjevač.

Teško su živjeli ispočetka. Amela je studirala arhitekturu, a onda je ostala trudna. Dino se 1983. godine počeo baviti muzikom i osnovao je grupu Merlin. Upravo Amela ga je potaknula da se počne baviti muzikom.

– Pitao sam je šta misli o tome da se počnem baviti muzikom, rekla mi je: ‘Počni, tvoje pjesme su najljepše.’ Možete li zamisliti kakav je to bio vjetar u leđa, kad vam osoba koju volite kaže da su vaše pjesme najljepše – rekao je jednom prilikom. Za nju je napisao pjesmu “Kad si rekla da me voliš”.

S prve turneje po Jugoslaviji vratio se bez novca, ništa nisu zaradili.

– Moja žena je stajala na vratima, dočekala me s bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me pitala: ‘Jesi li nam što donio? Nemam za mlijeko.’ Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam donio ništa jer nisam ništa zaradio. Bili su tu golemi troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: ‘Da, donio sam 100 maraka’ – rekao je Merlin.

Sa suprugom se rijetko kad pojavljuje u javnosti, a kaže da želi da njegov privatni život ostane njegov.

– Za mene brak nije nešto što mi služi za naslovnicu, nisam od te vrste ljudi. Mnogima je brak, pa i razvod samo za naslovnicu, takva su vremena – rekao je.

Ne propustite