IZGUBILI SMO JOŠ JEDNOG VELIKANA: Preminuo poznati muzičar

Aktuelno
IZGUBILI SMO JOŠ JEDNOG VELIKANA: Preminuo poznati muzičar
.

Massimo je na svojim društvenim mrežama, ali i službenoj stranici benda objavio tužnu vijest o smrti svog gitarista i prijatelja Dalibora Pipa Matoševića. 

rew

dds

"Od jutra tražim riječi, a nikad ih naći neću... Hvala za sve što si bio. Na pozornici i iza nje. Zbogom, prijatelju. Uvijek ćeš biti sa mnom, dragi Pipo", napisao je Massimo na Facebooku. 

ppo

Dalibor je preminuo u 47. godini života, a osim Massima od njega su se oprostili i drugi glazbenici. 

vvd

"Glazbena scena je danas nažalost izgubila još jednog velikog a samozatajnog virtuoza na gitari. Otišao si puno prerano i u tišini dragi naš Dalibor Matošević-Pipo. Neka ti je meka ova naša Istarska crvena zemlja. 

Iskrena sućut familiji. Počivao u miru božjem dragi Pipo", napisao je Tony Cetinski. 

"Ima jedna tema koju volim već 20 godina. Beskrajno muzikalna. Divna stvar. Tvoja. Jednog dana ću je snimiti, obećajem ti. Zbogom veliki glazbeniče. 
Zbogom Pipo
", napisao je gitarist Ante Gelo. 

"Pipo je rođen 27. siječnja 1973. godine u Puli. Gitaru počinje svirati s petnaest godina, te formira rock bend u kojem svira gitaru i pjeva autorske pjesme. Prvi profesionalni angažman ostvaruje u istarskom glazbenom sastavu Le Mond s kojim nastupa u Hrvatskoj i Europi. Nakon sedam godina suradnje, zbog zamora materijalom, seli u Zagreb gdje se samostalno educira svirati flamenco gitaru. Paralelno počinje surađivati s mnogim estradnim pjevačima. Matična luka mu je prateći bend Massima Savića. U međuvremenu surađivao je s Ninom Badrić, Gibonnijem, sestrama Husar, Vannom i ostalima. Godine 2006. izdaje autorski jazz album pod okriljem diskografske kuće Dallas Records s bendom Labirinth. Surađuje i s etno bendom Movi Kan koji njeguje tradicionalnu sevdah glazbu. Stvara i jazz-etno instrumentalnu glazbu na flamenco gitari", navodi massimo.hr. 

Ne propustite