CIJELI SVIJET U ŠOKU: Doživotna robija za RODITELJE IZ PAKLA . Djeca poručila: Roditelji su nam oduzeli pravo na život, a sada ga uzimamo nazad(VIDEO)

Svijet
CIJELI SVIJET U ŠOKU: Doživotna robija za RODITELJE IZ PAKLA . Djeca poručila: Roditelji su nam oduzeli pravo na život, a sada ga  uzimamo nazad(VIDEO)
.
 
Bračni par iz Kalifornije, koji je priznao krivicu za višegodišnje zlostavljanje 12-oro svoje djece, osuđen je na doživotnu kaznu zatvora. 
screen-shot-04-20-19-at-01-21-pm
 
David i Louise Turpin osuđeni su tokom potresnog suđenja na kom su neka od njihove djece prvi put govorila javno o zlostavljanju, piše Jutarnji list. Jedna od njihovih kćerki je kroz suze rekla da su joj ‘roditelji oduzeli čitav život’, ali da će ga ona sada ‘vratiti i uzeti u svoje ruke’. 
 
Tokom izricanja kazne i David i Louise Turpin su plakali i brisali suze, a nekolicina od njihove dece obratila se sudu. 
 
- Moji roditelji su mi oduzeli pravo na život, a sada ga ja uzimam nazad. Moj život je možda bio težak, ali učinio me je jakom. Vjerujem da se sve događa s razlogom. Ja sam borac, snažna sam - riječi su potresnog svjedočanstva jedne od kćerki Turpinovih, prenosi Jutarnji list.
screen-shot-04-20-19-at-01-24-pm-002
 
 
Jedan od njihovih sinova potresnim riječima je opisao horor koji je proživljavao, ali je ipak uspeo da im oprosti. 
 
- Nema tih riječi kojima mogu da opišem šta sam proživljavao dok sam odrastao. Još uvijek imam noćne more zbog stvari koje su se događale. Ali to je prošlost, a mi živimo sada. Ja volim svoje roditelje i oprostio sam im. 
 
Louise Turpin se u petak na sudu rasplakala i izvinila svojoj djeci. 
 
- Žao mi je za sve loše što sam učinila svojoj djeci. Mnogo ih volim, želim da znaju da će mama i tata biti dobro. 
 
I David Turpin je sastavio pismo za svoju djecu koje je pročitao njegov advokat. 
 
- Nikada mi nije bila namjera da povrijedim svoju djecu. Želim im sve najbolje u budućem životu - rekao je on u pismu. 
screen-shot-04-20-19-at-01-24-pm-001
 
Presuda je donijeta godinu pošto je 17-godišnja kćerka Turpinovih uspjela da iskoči kroz prozor njihove kuće i pozove policiju. Ona je prijavila da su neki od njenih sestara i braće bili vezani lancima za krevete i izgladnjivani. 
 
Tužioci su na saslušanju između ostalog otkrili da su djeca dobijala jedan obrok dnevno i da im je bilo dopušteno tuširanje jednom godišnje. Turpinovi su nekad pekli kolače, ali nisu svojoj gladnoj djeci dopuštali da ih jedu. Kupovali su igračke, ali djeci nisu dozvolili da se s njima igraju. Djeca su većinu vremena provodila u kući. 
screen-shot-04-20-19-at-01-24-pm
 
Komšije su znale da su Turpinovi imali puno djece, ali nisu bili sigurni koliko, jer su rijetko izlazili napolje. Ipak, ponekad su svi zajedno išli na izlet, poput putovanja u Las Vegas, gdje su Turpinovi odlučili da obnove bračne zavete. 
 
Sestra Louise Turpin, Teresa Robinet, u intervjuu za NBC je izjavila da je porodica Turpinovih spolja djelovala kao da vodi savršen život.

 

Ne propustite