NOVA OPTUŽNICA U SLUČAJU SMRTI JELENE MARJANOVIĆ! Sada se Zoran tereti za ubijstvo, a prema navodima UBIO JE JELENU PRED OČIMA KĆERKE JANE!

Region
NOVA OPTUŽNICA U SLUČAJU SMRTI JELENE MARJANOVIĆ! Sada se Zoran tereti za ubijstvo, a prema navodima UBIO JE JELENU PRED OČIMA KĆERKE JANE!
Ukoliko bude proglašen krivim, prijeti mu 40 godina zatvora

Protiv Zorana Marjanovića podignuta je nova optužnica u kojoj se tereti za ubistvo supruge, pjevačice Jelene Marjanović. 

U optužnici piše da je suprug Zoran ubio Jelenu na svirep i podmukao način, piše Blic. Prema detaljima, za to vrijeme u neposrednoj blizini stajala je njihova maloljetna kćerka Jana.

Ukoliko Zoran Marjanović bude proglašen krivim, prijeti mu 40 godina zatvora. U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ispitana je 8. aprila pravna zastupnica maloljetne Jane Marjanović, koja je licencirani advokat za maloljetnike koji je djevojčici postavljen kao pravni zastupnik u skladu sa zakonom da zastupa njene interese u postupku.

Detalji iskaza nisu zvanično saopćeni radi zašitete interesa djevojčice, prenijeli su ranije mediji. Pravnog zastupnika angažiralo je po službenoj dužnosti tužilaštvo, a po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji je naložio da dijete mora imati advokata za pravnog zastupnika u postupku, a što je bio i jedan od razloga za nepotvrđivanje optužnice protiv Zorana Marjanovića, odnosno njeno vraćanje tužilaštvu na dopunu istrage. Marjanović je za sada jedini osumnjičeni u ovom slučaju, a tužialštvo je i dalje stava da je on 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu.

Protiv njega dopunjavala se istraga po nalogu Višeg suda u Beogradu iz oktobra prošle godine, kada je po drugi put vratio tužilaštvu optužnicu protiv Marjanovića kojom se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine.

s2w-1000x0

Odluka Višeg suda donijeta je u skladu sa rješenjem Apelacionog suda u Beogradu koji je 15 dana ranije ukinuo rešenje Višeg suda o potvrđivanju optužnice zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, kao i zbog nedostatka dovoljno jasnih dokaza koji optužnicu potkrepljuju. Po stavu Apelacionog suda u optužnici nije naveden dovoljan i jasan skup činjenica - koje ukazuju da je osnovana sumnja da je Marjanović izvršio krivično djelo na način kako mu se stavlja na teret - prerasla u fazu opravdane sumnje.

Zbog toga, tužilaštvo u dopuni istrage moralo je prikupiti niz dokaza i otkloniti pravne nedostatke optužnice, ako želi da se ona održi na snazi. Ukinutom optužnicom Marjanović se optužnicom tereti za krivično djelo teško ubistvo. On se od 12. juna 2018. nalazi na slobodi, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 mjeseci.

Prema toj nepotvrđenoj optužnici, Marjanović se sa sada pokojnom suprugom i maloljetnom kćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči. Jelena je otišla da trči, a on je ostao sa kćerkom. Međutim, iskoristivši Jelenino povjerenje Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dijete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici.

Kada su se spustili do kanala Zoran je Jelenu najprije ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je ona počela bježati travnatom površinom. Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa. Marjanović ju je sustigao, strgao joj gornji dio trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanijevši joj višetruke prijelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Prije smrti Jelena je udahnula vodu iz kanala.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji i regionu već gotovo dvije godine. Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i prije toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Ne propustite