Vremenska prognoza: KONAČNO SUNCE I LIJEPO VRIJEME, evo gdje će biti najtoplije danas

Bosna i Hercegovina
Vremenska prognoza: KONAČNO SUNCE I LIJEPO VRIJEME, evo gdje će biti najtoplije danas
U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme.

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano vrijeme. 

Vjetar će biti slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 18 i 23 stepena. 

U Sarajevu danas će biti pretežno sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 3, a najviša dnevna oko 19 stepeni. 

U nedjelju u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Od poslijepodnevnih sati se očekuje naoblačenje sa juga koje će tokom noći na utorak usloviti kišu u cijeloj zemlji. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni glavnina padavina u jutarnjim satima, a tokom dana lokalno slabija kiša. U Hercegovini kiša cijeli dan. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

Ne propustite