DIREKTOR JP "PUTEVI RS" ZA NOVI.BA: Izuzetno mi je teško zbog nesreće, ali nije realno tražiti krivce u meni niti u "Putevima RS-a"

Bosna i Hercegovina
DIREKTOR JP "PUTEVI RS" ZA NOVI.BA: Izuzetno mi je teško zbog nesreće, ali nije realno tražiti krivce u meni niti u "Putevima RS-a"
Uzroci zbog kojih je došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj su 12. aprila život izgubile četiri uposlenice Osnovne škole "Kovačići" Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić još uvijek nisu poznati, a istražna radnja je u toku. Nesreća se dogodila na istočnom ulazu u Sarajevo, gdje je automobil sletio u korito Miljacke kod tunela Bulozi, a na tom dijelu puta nije bilo zaštitne ograde, odnosno bankine.

Uzroci zbog kojih je došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj su 12. aprila život izgubile četiri uposlenice Osnovne škole "Kovačići" Merima Balkić, Lejla Sadiković, Almina Ćorović i Mina Kadrić još uvijek nisu poznati, a istražna radnja je u toku. Nesreća se dogodila na istočnom ulazu u Sarajevo, gdje je automobil sletio u korito Miljacke kod tunela Bulozi, a na tom dijelu puta nije bilo zaštitne ograde, odnosno bankine.

nesic

Vršioca dužnosti (v.d.) direktora JP "Putevi Republike Srpske" Nenada Nešića pitali smo da li bi ova tragična nesreća mogla biti izbjegnuta da je na spomenutom dijelu puta bila postavljena bankina. 

Nešić je, prije svega, izrazio duboko saučešće porodicama poginulih, istakavši da mu je, kao čovjeku, izuzetno teško zbog ovoga što se desilo.

V.d. direktor "Puteva RS-a" napomenuo je da za period od posljednje tri godine, koliko ovo javno preduzeće prati situaciju na putevima, na dionici puta gdje su uposlenice stradale nije bilo saobraćajnih nesreća. 

- Često se spominje da na tom mjestu postoji spomenik, pa sam to provjerio i dobio potvrdu da postoji spomenik iz 1984. godine. Istraga će utvrditi stvarne razloge zbog kojih je došlo do nedavne saobraćajne nesreće. Ne trebamo zaboraviti činjenicu da je vozilo prvo udarilo u potporni zid koji se nalazi uz kolovoz te da se nakon toga odbilo od zida i upalo u provaliju - kazao je Nešić u izjavi za Novi.ba. 

Dodao je da ne želi prejudicirati rezultate istrage koji će pokazati stvarni uzrok nesreće, koja je, nažalost, za posljedice imala ljudske žrtve. 

Također je napomenuo da je taj put napravljen prije 40 godina uz projekt kojim je određeno gdje trebaju biti postavljene zaštitne ograde. 

- Ja sam direktor "Puteva RS-a" dvije godine i devet mjeseci, tako da nije realno tražiti krivca u meni niti u ovom preduzeću - rekao je, dodajući da bi, kada bi to bilo moguće, vratio izgubljene živote. 

nesreca-2

Ne propustite