U Americi uhapšen monstrum! Imao 71 godinu, a u zatvor ide ZBOG 100 OPTUŽBI ZA ZLOSTAVLJANJE DJECE

Crna hronika
U Americi uhapšen monstrum! Imao 71 godinu, a u zatvor ide ZBOG 100 OPTUŽBI ZA ZLOSTAVLJANJE DJECE
U Louisiani je uhapšen 71-godišnji muškarac zbog 100 optužbi za spolno zlostavljanje.

U Louisiani je uhapšen 71-godišnji muškarac zbog 100 optužbi za spolno zlostavljanje. Optužen je za silovanje djece u svom rodnom gradu i okolici prije nekoliko desetljeća, piše CNN.

Harvey Joseph Fountain uhapšen je 9. aprila, osam dana nakon što je jedna od navodnih žrtava, sada u odrasloj dobi, rekla vlastima da ju je Fountain silovao kada je bila/bio dijete, rekli su iz Ureda šerifa okruga Rapides Parish. Istražitelji su prikupili dokaze koji podupiru tvrdnje žrtve.

Djeca mlađa od 13 godina

- Silovanja su se navodno događala od 1970-ih do ranih 1980-ih, a u svakom slučaju zlostavljanja, dijete je bilo mlađe od 13 godina, rekao je poručnik Stephen Phillips.

Phillips je dodao kako za sada ne može otkriti koliko je djece navodno silovano.

- Istraga je u toku, a moguće je da će biti dodatnih hapšenja, saopćili su iz Ureda šerifa.Fountain je uhapšen u utorak ujutro, a određena mu je jamčevina od milijun dolara.

Smrtna kazna ili doživotni zatvor

Prva žrtva koja je prišla policiji rekla je istražiteljima imena drugih mogućih žrtava. Policija ih je kontaktirala i prikupila dokaze koji idu u korist njihovim svjedočanstvima. Fountain je prvotno optužen zbog 50 preliminarnih optužbi za silovanje prvog stepena, koje se odnose na više od jedne navodne žrtve. No, dok je Fountain bio u zatvoru, istražitelji su identificirali druge žrtve te je dodatno optužen za još 50 tačaka silovanja prvog stepena.

U američkoj saveznoj državi Louisiani, silovanje prvog stepena uključuje silovanje djece mlađe od 13 godina, a kažnjivo je smrću ili doživotnim zatvorom.

Ne propustite