Samoubistvo koje je šokiralo svijet

Crna hronika
Samoubistvo koje je šokiralo svijet
Kada je supermodel Ruslana Koršunova prije nekoliko godina izvršila samoubistvo skočivši sa zgrade u New Yorku čitav svijet je bio šokiran. Šest godina nakon njene smrti novinar Piter Pomeranstev otkriva šta bi mogao biti uzrok tome.

Kada je supermodel Ruslana Koršunova prije nekoliko godina izvršila samoubistvo skočivši sa zgrade u New Yorku čitav svijet je bio šokiran. Šest godina nakon njene smrti novinar Piter Pomeranstev otkriva šta bi mogao biti uzrok tome.
 

Dvadesetogodišnja Ruslana, koja je krasila naslovne strane britanskog izdanja magazina „Vog“ i radila za prestižnu top agenciju „IMG“ navodno se pridružila jednoj poznatoj sekti pred smrt. 

Novinar Peter Pomerantsev u svojoj novoj knjizi „Nothing Is True And Everything Is Possible“ tvrdi da joj je neposredno pred smrt sekta pomutila razum. 

Kako bi sam istražio utjecaj sekti novinar je postao dio njih i prisustvovao seansama tokom kojih vođa ponižava članove i krivi ih za sve negativno što im se desilo u životu. U jednom slučaju je čak otpužio žrtvu silovanja rekavši joj da se samosažaljeva i da je sama kriva za to što joj se desilo. 

Novinar je Ruslanu, rođenu u Kazahstanu, opisao kao tipičnu žrtvu nove Rusije. 

Uprkos velikom siromaštvu nesvakidašnja ljepota ove mlade djevojke bila je dovoljna da se otisne u svijet. Ipak, kada sa samo 16 godina zakoračite u svijet slave, novca, moći i oligarhije nije teško izgubiti se. 

Ruslanu je navodno pred smrt ostavio ruski tajkun s kojim je  bila u vezi nakon čega je manekenka upala u depresiju i počela da gubi na kilaži. 

Baveći se istraživačkim novinarstvom Peter, koji je i sam stupio u sektu iskoristio je priliku da se raspita više o Ruslani. Odgovor je dobio i od samog vođe sekte. 

"Ruslana je bila tipična žrtva. Nekada je bolje izvršiti samoubistvo nego se ne mijenjati“, navodno je rekao. 

Rezultati obdukcije su pokazali da u njenom tijelu nije bilo nedozvoljenih supstanci, a manekenka se ubila skočivši sa terase svog stana na Wall Streetu samo tri dana pred svoj 21. rođendan. 

Ne propustite