Nele Karajlić najavio novu knjigu i VELIKI KONCERT: Najavio povratak muzičkoj karijeri, IMA OZBILJNE PLANOVE

Show
Nele Karajlić najavio novu knjigu i VELIKI KONCERT: Najavio povratak muzičkoj karijeri, IMA OZBILJNE PLANOVE
Nele Karajlić, najavio je spektakularan koncert za 25. maj, istakavši da je zanimljivo to što su mu svi datumi koncerata u vezi sa njegovim životnim motom SFRJ.

Nele Karajlić, najavio je spektakularan koncert za 25. maj, istakavši da je zanimljivo to što su mu svi datumi koncerata u vezi sa njegovim životnim motom SFRJ. Karajlić je rekao da se vraća i muzičkoj karijeri, i da će veliki povratak biti koncert na Tašmajdanu.

 

- Ono što je zanimljivo, jeste da sam posljednji koncert prošle godine imao 29. novembra u Skoplju, nastupam 1. maja u Vrnjačkoj banji i 25. maja u Beogradu. Svi datumi su u vezi sa mojim životom koji se zvao Savezna Federativna Republika Jugoslavija – rekao je Karajlić.

Kako ističe, nije jugonostalgičar, ali se tako poklopilo. Karajlić je najavio da uskoro izlazi novi spot za pjesmu koja se zove “ Ti to ne razumiješ” a koja u suštini predstavlja, kako kaže, njegovo nesnalaženje u svijetu u kome se danas nalazimo.

Kako ističe, ono što mu je najvažnije, jeste da nagrada mnogo više znači djelu nego piscu, i kako kaže, nagrada i jeste za roman, ne za Neleta.

- Cijela ideja ove knjige “Solunska 28”, jeste da se u tri knjige napiše istorija jedne kuće na Dorćolu koja traje sto godina. Prvi dio knjige završava sa periodom do 1918. godine, krajem Prvog svetskog rata, a drugi dio bi trebalo da govori o najbolnijem periodu za vrijeme Drugog svetskog rata i njemačke okupacije, i završava se krajem rata otvarajući novo poglavlje koje Beograd čeka na dalje – rekao je Karajlić.

Kako kaže, taj period oslobođenja biće opisan u trećoj knjizi.

- Postoji jedna teorija da život imitira umjetnost, a ne umjetnost život, kaže Karajlić i ističe da je i sam iznenađen kako su neke ličnosti vjerodostojno “iskopirale” ono što je on “predvidio”.

Ne propustite