SMRTONOSAN JE, HITNO POVLAČE OVAJ PROIZVOD: Izdali su upozorenje, ako ste ga kupili odmah ga bacite!

Aktuelno
SMRTONOSAN JE, HITNO POVLAČE OVAJ PROIZVOD: Izdali su upozorenje, ako ste ga kupili odmah ga bacite!
.

Milioni ležaljki za bebe proizvođača „Fišer prajs“ povučeni su s američkog tržišta nakon smrti više desetina beba. 

Riječ je o ležaljkama „rok ’n’ plej“. Inače, ležaljke ovog proizvođača moguće je kupiti i u Srbiji, zbog čega se roditeljima i u našoj zemlji savjetuje oprez pri kupovini opreme za najmlađe.

beba

- Roditelji generalno treba da obrate pažnju pri kupovini opreme za svoje najmlađe, a u slučaju da se sporna ležaljka već nalazi u njihovom domu - bilo da su je kupili, naslijedili ili dobili na poklon - najbolje bi bilo da je se odmah riješe. Inače, neki naši nepošteni uvoznici one stvari koje su povučene s drugih tržišta kupuju za male pare i onda ih uvezu, pa prodaju u Srbiji. Zato, još jednom ponavljamo - roditelji, vodite računa šta kupujete - kaže za „Alo!“ Goran Papović, predsjednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije.

beba1

Proizvođač „Fišer prajs“ povukao je sa tržišta SAD gotovo pet miliona ležaljki za bebe nakon što je u njima umrlo više od 30 beba u periodu od 10 godina. Američka akademija za pedijatriju u petak je izdala saopštenje o povlačenju ležaljki „rok ’n’ plej“.

- Ovaj proizvod je smrtonosan i treba ga odmah povući s tržišta - istakao je Kajl Jasuda, predsjednik Američke akademije za pedijatriju.

beba3

Iz američke komisije za bezbjednost potrošača (CPSC) navode da svako ko je kupio takvu ležaljku treba odmah da prestane da je koristi.

-Smrti beba dogodile su se u ležaljkama „rok 'n’ plej“, nakon što su se bebe okrenule na trbuh ili na stranu dok nisu bile pod nadzorom, ili u drugim okolnostima - navodi američka komisija za bezbjednost potrošača (CPSC) u svojoj izjavi, prenosi Alo. 

 

 

Ne propustite