Ove NEVJEROVATNE STVARI će se desiti vašem tijelu kada počnete jesti ZOB svaki dan

Zdrav život
Ove NEVJEROVATNE STVARI će se desiti vašem tijelu kada počnete jesti ZOB svaki dan
Nutricionisti i liječnici nisu prestali preporučivati zob za doručak. I morate znati, to je jako dobro! Na primjer, može smanjiti rizik od bolesti srca.Zob treba biti visokokvalitetna, ekološki prihvatljiva i bez nečistoća i stranih čestica. Da biste poboljšali okus zobene pahuljice, dodajte mješavinu svježeg voća, oraha, cimeta, vrhnja ili jogurta s niskim udjelom masti.

Nutricionisti i liječnici nisu prestali preporučivati  zob za doručak. I morate znati, to je jako dobro! Na primjer, može smanjiti rizik od bolesti srca.Zob treba biti visokokvalitetna, ekološki prihvatljiva i bez nečistoća i stranih čestica. Da biste poboljšali okus zobene pahuljice, dodajte mješavinu svježeg voća, oraha, cimeta, vrhnja ili jogurta s niskim udjelom masti.

oatly-zrno-velika

Imat ćete bolju kožu.

Zobena kaša idealna je za liječenje upalnih stanja, poput ekcema ili iritacije, a također je dobra za zdravu kožu. Cink pomaže očistiti kožu i ukloniti toksine i druge štetne spojeve. Također, učinkovito sužava pore i pomlađuje. Željezo je jedan od najvažnijih elemenata prehrane. Mangan uklanja oticanje i upalu, a također pospješuje brzo ozdravljenje kože nakon rana, modrica, opeklina i drugih mikro-ozljeda. Magnezij normalizira cirkulaciju krvi i daje značajnu obnovu ćelija kože.

Vaši će mišići dobiti više proteina.

Jedno posluživanje ili oko 8 kašika zobi, daje vašem tijelu 15% preporučene dnevne količine proteina. Nemojte zaboraviti na vitamin E, antioksidante i glutamine, koji pomažu brže regenerirati mišićna vlakna.

Visoke razine antioksidansa

Zob je bogat antioksidantima, jedan od njih je Avenanthramides, koji pomažu kod svrbeža, upale i krvnog pritiska. Sadrži beta-glukan koji snižava šećer u krvi. Njihov učinak je povećan prisutnošću vitamina C.

Bit ćete puni energije

Zobena kaša je bogata ugljikohidratima i pruža više energije za tijelo. Preporučuje se konzumirati blago suhu zob, jer ćete se osjećati zadovoljni duže vrijeme, izbjegavajući potrebu za drugom hranom.

Gubit ćete težinu

Dnevna konzumacija zobene kaše pomaže poboljšanju metabolizma, ubrzavajući gubitak težine. Doručak na bazi zobi tijekom dugog vremenskog razdoblja omogućuje nam da se suzdržimo od prekomjernog unosa kalorija.

Holesterol će se smanjiti.

Zbog linoleinske kiseline i topljivih vlakana koja se nalaze u zobenim pahuljicama, pomaže smanjiti razinu triglicerida i lošeg holesterola u krvi. Ove hranjive tvari “čiste” ostatke masti iz zidova arterija i štite naše tijelo od razvoja teških bolesti kao što su ateroskleroza, srčani udar i moždani udar.

Smanjit ćete rizik od srčanih bolesti.

Zob je bogat dobrim zdravim mastima i podržava srčane stanice i krvosudni sistem. Zahvaljujući antioksidantima prisutnim u zobi, smanjena je vjerojatnost oštećenja zidova krvnih sudova pomoću slobodnih radikala.

Oslobodit ćete se probavnih problema.

Stručnjaci preporučuju da dnevno jedete zob, bilo gdje 25 do 35 grama, jer je to idealno za dobru probavu. Samo mali dio zobi sadrži 1/5 preporučenog dnevnog unosa vlakana.

zob-zobene-pahuljice

Ne propustite