SIPA POTVRDILA ZA NOVI.BA: U okviru akcije kodnog naziva "Kasa 2" pretresa se pet stambenih i šest poslovnih objekata na Palama, Jahorini i Istočnom Sarajevu

Bosna i Hercegovina
SIPA POTVRDILA ZA NOVI.BA: U okviru akcije kodnog naziva "Kasa 2" pretresa se pet stambenih i šest poslovnih objekata na Palama, Jahorini i Istočnom Sarajevu
- Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su počeli s realizacijom operativne akcije "Kasa 2" - kazao je portaporol SIPA-e Luka Miladinović u izjavi za Novi.ba, dodajući da se ne radi o nastavku akcije "Kasa" već da je riječ o potpuno novoj akciji.

- Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su počeli s realizacijom operativne akcije "Kasa 2" - kazao je portaporol SIPA-e Luka Miladinović u izjavi za Novi.ba, dodajući da se ne radi o nastavku akcije "Kasaveć da je riječ o potpuno novoj akciji. 

Akcija se, kako je rekao, izvodi o po naredbama Osnovnog suda u Sokocu i Okružnog javnog tužilaštva u Istočno Sarajevo. 

- U toku su pretresi lica i stambenih objekata i pokretnih stvari na ukupno 11 lokacija na Palama, Jahorini i Istočnom Sarajevu zbog sumnje da su osumnjičena lica počinila krivična djela utaja poreza te krivično djelo kompjuterska prevara, što je propisano Krivičnim zakonom Republike Srpske (RS) - kazao je Miladinović za Novi.ba. 

Napomenuo je da se radi o pet stambenih i šest poslovnih objekata.

Portparol SIPA-a nije mogao potvrditi o kojim se objektima tačno radi, ali po nezvaničnim informacijama, riječ je o Ribnjaku Toplik, Restoranu Bob Exclusive, Cafe Baru Pegi Jahorina, Restoranu Garden Sumbulovac Pale, Apartmanima Maxwel Jahorina, Vili Bela Jahorina te Računovodstvenom servisu Pejović Pale.

- Asistenciju SIPA-i pruža MUP RS-a - rekao je Miladinović i dodao da će više informacija biti poznato u 12 sati, kada akcija "Kasa 2" bude završena i kada očekuju i hapšenja nekih osumnjičenih osoba.  

Akcija je organizirana zbog malverzacija u vezi s utajom poreza i radom fiskalnih kasa, kao što je bilo slučaj i u akciji "Kasa" u Sarajevu.

kasa-3

Ne propustite