U akciji "City" dosada uhapšeno pet osoba, među njima i policijski službenik MUP-a KS

Bosna i Hercegovina
U akciji "City" dosada uhapšeno pet osoba, među njima i policijski službenik MUP-a KS
U akciji kodnog naziva "City" koju sprovode MUP KS i Tužilaštva KS od jutros je uhapšeno pet osoba, među njima i jedan policijski službenik MUP-a KS, potvrdila je za Novi.ba glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

U akciji kodnog naziva "City" koju sprovode MUP KS i Tužilaštva KS od jutros je uhapšeno pet osoba, među njima i jedan policijski službenik MUP-a KS, potvrdila je za Novi.ba glasnogovornica Tužilaštva KS, Azra Bavčić.  

Dodala je da se uhapšeni policijski službenik MUP-a KS sumnjiči za krivično djelo zloupotreba položaja i ovlaštenja, dok se ostali sumnjiče za navođenje na prosituciju i nedozvoljenu proizvodnju i stvaljanje u promet opojnih droga te nedozvoljeno držanje oružja. 

Hapšenja su uslijedila nakon višemjesečne istrage zbog krivičnih djela navođenja na prostituciju, nedozvoljenog držanja oružja i trgovine narkoticima.

U Kantonu Sarajevo, na području općina Stari Grad, Novo Sarajevo i Novi Grad, od jutros su izvršeni pretresi na 11 lokacija, a tom prilikom su oduzeti oko kilogram droge, novac, mobilni telefoni te oružje i ostali predmeti koji se mogu dovesti u vezu s počinjenim krivičnim djelima.

Neki od privedenih pristali su na saradnju, a koliko će osoba biti zadržano u prostorijama MUP-a KS bit će poznato u narednim satima. Nakon kriminalističke obrade oni će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Ne propustite