POLITIČKI SKANDAL: Kolindin savjetnik bošnjačke žrtve u ratu u BiH osudio i stao u odbranu PRESUĐENOM RATNOM ZLOČINCU!

Region
POLITIČKI SKANDAL: Kolindin savjetnik bošnjačke žrtve u ratu u BiH osudio i stao u odbranu PRESUĐENOM RATNOM ZLOČINCU!
Nakon saopćenja Bošnjačkog nacionalnog vijeća i osude predavanja ratnog zločinca Daria Kordića studentima, BNV je, kako se ističe, suočen s lavinom komentara.
Ante Šoljić, član Vijeća za domovinsku sigurnost Ureda predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, izjednačio je mudžahedine i Bošnjačko nacionalno vijeće Hrvatske nakon što je čelništvo te organizacije kritikovalo nedavni nastup ratnog zločinca Darija Kordića. 
 
Nakon saopćenja Bošnjačkog nacionalnog vijeća i osude predavanja ratnog zločinca Daria Kordića studentima, BNV je, kako se ističe, suočen s lavinom komentara.  Međutim, ističe se komentar Ante Šoljića, člana Vijeća za domovinsku sigurnost Ureda predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. 
 
- Neka Nacionalno bošnjačko vijeće se malo bavi ubistvima Hrvata u Srednjoj Bosni i progonom mudžahedina koji su zajedno s njima to napravili - napisao je Šoljić na društvenim mrežama. 
- Ovakav komentar, osobe koja je na poprilično odgovornoj i važnoj poziciji implicira nekoliko stvari. Prije svega, očito da se gospodin Šoljić ne slaže s osudom pravomoćno osuđenog ratnog zločinca Daria Kordića. Drugo, očito da mu nije po volji što BNV osuđuje predavanje ratnog zločinca Kordića - kažu iz BNV-a. 
 

Ne propustite