OBJAVLJENE UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE TIJELA DAVIDA DRAGIČEVIĆA: Bio je izudaran, sa otkopčanim kaišem, u blatu (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)

Aktuelno
OBJAVLJENE UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE TIJELA DAVIDA DRAGIČEVIĆA: Bio je izudaran, sa otkopčanim kaišem, u blatu (UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ)
.

Mladić David Dragičević (21) nestao je 18. marta prošle godine, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je nakon šest dana.

Novinar Slobodan Vasković, koji od početka prati slučaj mladića Davida Dragičevića, u nedjelju objavio je na svom blogu do sada neobjavljene, uznemirujuće fotografije Davida Dragičevića.

Na ovim fotografijama vidi se tijelo mladića koji je, prema riječima policije, pronađen na ušću rječice Crkvene u Vrbas.

Tijelo Davida Dragičevića u kanalizaciji Crkvena ugledala je prva Ljiljana Haznadar, koja je o tome obavijestila policiju, a oni vatrogasce.

david1-arhiv

Vatrogasci su na lice mjesta stigli oko 10 časova, vidjeli su, prema njihovim svjedočenjima, tijelo na suhoj pješanoj površini, adi stvorenoj u Crkvenoj zbog niskog vodostaja; oko tijela je bilo granje i smeće, ali je tijelo bilo na suhom, pješčanom tlu i nije bilo nijednim dijelom u vodi.

Vatrogasci su tijelo zakačili užetom i izvukli na obalu. Nakon toga su otišli. Tada je došao mrtvozornik da obavi svoj dio posla.

Nakon uviđaja, tijelo ubijenog Davida odvezeno je u mrtvačnicu na Gradskom groblju, gdje se nije nalazilo ni pod kakvim nadzorom, a moralo je, jer je mrtvozornik, kako tvrdi Vasković iznio mišljenje, da je smrt bila nasilna.

david

Isto tako, mrtvozornik je pregledao džepove odjeće ubijenog Davida i utvrdio da u njima nema ništa, što je potvrdio i u dvije izjave date u Okružnom tužilaštvu.

Njegov Zapisnik sa lica mjesta je ukraden, pa je morao zbog toga pisati novi, navodi Vasković u svom blogu.

Kako se vidi na fotografijama koje je objavio Vasković na svom blogu, odjeća mladića je blatnjava, farmerice pocjepane na kolenima, dok su mu ruke ukočene. Takođe, dukserica mu je bila podignuta, a sa strane se jasno vide masnice na tijelu mladića.

david-dragicevic-david

I lice mu je crveno, kao da je izudarano.

Fotografije su navodno nastale nakon što je on izvučen iz vode.

Kako se navodi,  fotografije je napravio MUP RS, sa uviđaja 24.03, a na jednoj od fotografija se jasno vidi da je kaiš bio otkopčan kada je nađeno tijelo Davida Dragičevića.

Ove uznemirujuće fotografije možete pogledati na OVOM linku.

 

Ne propustite