Ovako izgleda unutrašnjost najskupljeg kioska u Sarajevu

Bosna i Hercegovina
Ovako izgleda unutrašnjost najskupljeg kioska u Sarajevu
Ovaj kiosk, koji je jedna od najskupljih nekretnina u Sarajevu, kupila je Turistička zajednica Kantona Sarajevo (KS) od firme "Dinalsa" za potrebe informativnog centra za turiste. Njegova cijena iznosila je nevjerovatnih 252.000 KM, što znači da je svaki od od 15-tak m2 koštao oko 15.000 KM.

Ovaj kiosk, koji je jedna od najskupljih nekretnina u Sarajevu, kupila je Turistička zajednica Kantona Sarajevo (KS) od firme "Dinalsa" za potrebe informativnog centra za turiste. Njegova cijena iznosila je nevjerovatnih 252.000 KM, što znači da je svaki od od 15-tak m2 koštao oko 15.000 KM.

Naime, sada već bivši direktor Turističke zajednice KS Midhat Hubijar potpisao je ugovor s Nusretom Bajramovićem iz firme "Dinalsa", koja je izabrana kao najbolji ponuđač za ovaj projekt.

infopult-4

Ugovorom je definisano da se radi o projektu “ključ u ruke". Ništa u cijelom projektu ne bi bilo sporno, osim cijene koja je poprilično visoka za jedan ovakav projekt.

Novoimenovani direktor Nermin Muzur kazao je ranije da provjeravaju dokumentaciju te da će provjeriti o čemu se tu zapravo radi i zašto je cijena tako visoka.

- Već smo kontaktirali firmu koja vrši nadzor, imaćemo sastanak s njima, kontaktirat ćemo i izvođača radova da vidimo šta je posrijedi, da li se može išta tu spasiti, da li se može nešto popraviti - rekao je Muzur.

Novi.ba donosi slike unutrašnjosti ovog najskupljeg kioska u glavnom gradu BiH. 

infopult-1

infopult-0

infopult

Ne propustite