Davor Dragičević: Godinu dana čekam odgovor ko mi je ubio sina

Aktuelno
Davor Dragičević: Godinu dana čekam odgovor ko mi je ubio sina
.

Davor Dragičević, otac ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića, objavio je da je prošlo godinu dana otkako je nadležne institucije prvi put upitao ko je ubio njegovog sina, ali da još nije dobio odgovor.

"Odgovor još nisam dobio. Godinu dana kako ste pokušali kriminalizovati mog sina, sada to isto pokušavate sa grupom 'Pravda za Davida'. Ubice, da li spavate mirno?", napisao je Davor Dragičević na svom Twitter profilu.

Danas se navršava godinu dana otkako je policija održala konferenciju za novinare na kojoj je tadašnji načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP RS Darko Ilić rekao da se David Dragičević u noći nestanka, kako je naveo, potukao s grupom mladića, potom pojeo burek, opljačkao jednu kuću i na kraju završio u rječici Crkvena.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da je u slučaju Dragičević sve u nadležnosti Tužilaštva i da MUP stoji na raspolaganju za saradnju.
Govoreći o spornoj konferenciji za novinare održanoj 26. marta prošle godine, Lukač je kazao da "ona jeste sporna, ali da do sada nije ništa osporeno od onog što je iznijeto tada".

Prema njegovim riječima, tada su prezentovana saznanja koja su do tog trenutka bila poznata, prenosi Beta. 

Lukač je još rekao da očekuje da Tužilaštvo dođe do novih saznanja, jer se "godinu dana pričaju laži o ljudima iz MUP RS".

David Dragičević, 21-ogodišnji mladić iz Banjaluke, nestao je u noći 18. marta 2018. godine.

Njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rječice Crkvena u rijeku Vrbas.

Dva dana kasnije, 26. marta, visoki zvaničnici policije RS održali su konferenciju za novinare, na kojoj su kriminalizovali mladića i saopštili da je njegova smrt "zadesna".

Davidovi roditelji i prijatelji nisu povjerovali u policijsku verziju njegove smrti i isti dan su održali prvo okupljanje na glavnom gradskom trgu u Banjaluci.

Od toga dana, sve do 30. decembra prošle godine, na Trgu Krajine svako veče su se održavali skupovi pod nazivom "Pravda za Davida".

Tri mjeseca poslije pronalaska Davidovog tijela, 28. juna 2018. godine, tužilac je otvorio istragu o ubistvu mladića.

Ne propustite