Tesla pub: Mjesto najbolje zabave i vrhunske atmosfere

Bosna i Hercegovina
Tesla pub: Mjesto najbolje zabave i vrhunske atmosfere
Jedno od najpopularnijih mjesta za noćni izlazak u Sarajevu svakako je "Tesla pub" koji je već dugo prepoznatljiv po odličnoj atmosferi. Za vrhunski provod u ovom pubu zaduženi su DJ-evi koji, po mnogim sarajevskim partijanerima, puštaju najbolju muziku, a tu su i žive svirke te nastupi mnogobrojnih popularnih pjevača.

Jedno od najpopularnijih mjesta za noćni izlazak u Sarajevu svakako je "Tesla pub" koji je već dugo prepoznatljiv po odličnoj atmosferi. Za vrhunski provod u ovom pubu zaduženi su DJ-evi koji, po mnogim sarajevskim partijanerima, puštaju najbolju muziku, a tu su i žive svirke te nastupi mnogobrojnih popularnih pjevača.

Klub je otvoren prije tri godine i u vlasništvu je jednog od najboljih bosanskohercegovačkih MMA boraca, Denisa Stojnića, a nalazi se u samom centru Sarajeva, u ulici Saliha Hadžihuseinovića Muvekita, koja spaja neke od najživljih ulica centra Sarajeva, Ferhadiju i ulicu Zelenih beretki.

Kako i sam naziv puba govori, inspirisan je likom i djelom jednog od najvećih umova 20. vijeka, Nikole Tesle, čiji su izumi promijenili svijet. Tako je plafon oslikan njegovim izumima, a u kafiću se mogu vidjeti i neke njihove replike.

Posebno zanimljiva je skulptura u prirodnoj veličini slavnog naučnika koja se nalazi na ulazu u pub. Skulptura, sama po sebi, predstavlja atrakciju za brojne strane i domaće turiste, jer malo ko nije čuo za svjetski poznatog genijalca. Napravio je skulptor Damir Šabić, a na inicijativu vlasnika puba, Stojnića, koji kaže da je izrađena po fotografiji na kojoj Tesla sjedi i razvija svoje genijalne ideje.

tesla-2

Sve navedeno doprinijelo je popularnosti sarajevskog puba, koji, osim sjajne muzike, vrhunske  atmosfere i velike ponude pića, nudi i hranu za koju mnogi posjetioci kažu da je odlična. O popularnosti ovog omiljenog okupljališta Sarajlija svjedoči i uvijek prepuni prostor, gdje se obavezno traži jedno mjesto više.

tesla-5

Grupu turista iz Zagreba, koji su bili u potrazi za dobrim noćnim provodom u glavnom gradu BiH, pitali smo za utiske nakon večeri provedenoj u "Tesla pubu" i svi su bili jednoglasni.

- Atmosfera je zaista bila nevjerovatna, ponuda pića je odlična, a osoblje je zaista ljubazno. Svakako ćemo doći opet, a svojim prijateljima obavezno ćemo preporučiti "Tesla pub - kazali su za Novi.ba zadovoljni Zagrepčani.

tesla-6

tesla-4

 

Ne propustite