ČUO SE JAUK, NA DJEČAKA PAO TRAKTOR! Selo zavijeno u crno, najmiliji u šoku: Riječi njegovog mlađeg brata KIDAJU DUŠU I SRCE

Aktuelno
ČUO SE JAUK, NA DJEČAKA PAO TRAKTOR! Selo zavijeno u crno, najmiliji u šoku: Riječi njegovog mlađeg brata KIDAJU DUŠU I SRCE
.

Nesrećni dječak je kako nam je potvrđeno u nedelju 24. marta oko deset časova stradao kada je traktor koji je za sada iz nepoznatih razloga na uzbrdici u njivi krenuo da se prevrće i pao preko dječaka.

Stefan Todorović (11) iz kuršumlijskog sela Dedinac koji je juče stradao kada ga je pregazio traktor, bio je na ovom vozilu. U ovom planinskom selu muk i nevjerica, a porodica ne može da dođe sebi.

- Bio je najvrijedniji od svih nas, moj bata. Uvijek je sve pomagao roditeljima i čuvao nas - kaže Stefanov mlađi brat, koji izgleda još uvijek ne shvata da Stefana nema.

v

Nesrećni dječak je kako nam je potvrđeno u nedjelju 24. marta oko deset časova stradao kada je traktor koji je za sada iz nepoznatih razloga na uzbrdici u njivi krenuo da se prevrće i pao preko dječaka, a zatim nastavio da se dalje prevrće preko puta sve do obližnjeg potoka. U vrijeme nesreće sa dječakom je bio njegov otac Radovan, koji nije bio na traktoru i koji kada je vidio da će da se prevrne, pružio ruku da povuče sina, ali je već bilo kasno.

- Za sada se zna da je dječak bio na traktoru, sve ostalo će biti jasnije kada dobijemo policijski izvještaj. Tada će se videti da li ima osnova i za pokretanje eventualnih prijava - potvrđeno nam je u Osnovnom tužilaštvu u Kuršumliji.

Šta je krenulo po zlu, još uvijek zvanično nije utvrđeno. Otac Radovan je u potpunom šoku i izjavu je dao samo policiji.

- Oni su bili kod komšije da uzmu neke džakove sa kukuruzom. Spakovali su ih pozadi na traktoru, koji je bio parkiran na strmoj uzbrdici. Tada je dječak bio na traktoru. Odjednom je vozilo krenulo unazad, možda i zbog težine, počelo da se prevrće i palo na dečaka, koji je u tom tumbanju već pao na zemlju - potvrđuje izvor blizak istrazi.

Traktor je bukvalno prešao preko dječaka, a od povreda je preminuo na lice mjesta. Nedaleko od tog mjesta je kuća, te su oni odmah pošto su čuli jauke izašli i zatekli starvičan prizor i pozvali Hitnu službu Doma zdravlja Kuršumlije.

- Strahota neviđena. Uopšte ne mogu da vam opišem taj trenutak. Malo ijtelo i otac i muk - kaže jedan mještanin koji je ubrzo nakon nesreće došao.

Porodica Todorović ima četvoro djece. Pored Stefana još dva sina i kćerku. On je bio najstariji. Živjeli su od poljoprivrede, a dječak je roditeljima pomagao u svim poslovima, išao u školu i kada treba čuvao mlađu braću i sestre.

Ne propustite