OPASAN JE, REKAO DA PLANIRA REDOM DA UBIJA: Srbin pobjegao iz NJEMAČKOG ZATVORA, policija izdala upozorenje!

Aktuelno
OPASAN JE, REKAO DA PLANIRA REDOM DA UBIJA: Srbin pobjegao iz NJEMAČKOG ZATVORA, policija izdala upozorenje!
.

Daniel Vojnović  (31) opasan je i nepredvidljiv, upozorava njemačka policija koja je potragu za njim proširila na cijelu Europu.

Kako pišu njemački mediji, 31-godišnjem Vojnoviću, koji je porijeklom iz Srbije i služio je zatvorsku kaznu zbog nanošenja teških povreda, bio je odobren posjet roditeljima, a tokom posjeta je pobjegao kroz prozor roditeljske kuće.

3

Vojnoviću je posjet roditeljima odobren jer je odslužio godinu dana od ukupno tri godine i osam mjeseci zatvorske kazne.

Dvojica čuvara koja su bila zadužena za njega krenula su za njim, ali nisu ga uspjeli sustići. Pobjegao je u srebrnoj Opel Zafiri koja je u vlasništvu njegovih roditelja.

Owl24.de javlja kako mu je dijagnosticiran disocijalni poremećaj ličnosti te da je terapeutu rekao da će ubiti nekoliko ljudi i vratiti se u zatvor. Iz zatvora opovrgavaju da je najavio ubistva. Vojnović je počinio i više krađa u Njemačkoj, a u zatvoru je teško ozlijedio svog cimera.

Nemačka policija je izdala i potjernicu u kojoj navodi da je Danijel visok 1,85 metara, ćelav sa dugom i gustom bradom. U trenutku bjekstva na sebi je imao plave farmerke, svijetle cipele i smeđu kožnu jaknu. Pobjegao je u srebrnoj opel zafiri nemačkih tablica LIP-NV 102.

 

Ne propustite