ZMIJA MU SE ZAVUKLA U AUTOMOBIL: Čovjek stao da natoči gorivo, pa jedva ostao na nogama

Zanimljivosti
ZMIJA MU SE ZAVUKLA U AUTOMOBIL: Čovjek stao da natoči gorivo, pa jedva ostao na nogama
.

Stepski smuk je česta vrsta zmije koji naseljava Balkan i istočnu Evropu. To je izuzetno krupna i snažna zmija, jedna od najvećih u Evropi, koja može da naraste do dužine od 200 cm, ali joj je prosjek između 140cm i 160cm, a mužjaci su krupniji od ženki.

zzo

Ova zmija spada u neotrovne, i prevashodno je aktivna tokom dana. Vrlo brza vrsta, ali je isto tako i dobar penjač: može se popeti i do 7 metara u visinu!

Do sada ne zabilježen slučaj desio se u Leskovcu (Srbija). Namie, ogromna zmija poznatija kao atepski smuk uvukao se u amortizer automobila carinika S.S. Zmija je bila duga oko dva metra.  Zmiju je primetio kada je na benzinskoj pumpi stao da natoči gorivo.

zz1

Šokirani čovjek je obavjestio Komunalnu policiju. Kako navode iz udružena, radi o neotrovnoj zmiji i da je pokušao da je izvuče na benzinskoj pumpi, ali je mjesto gdje se zmija uvukla bilo prilično nepristupačno pa se intervenisalo u obližnjem auto-servisu.

zz

T.S.“Na izlaznoj petlji iz Vranja na pumpi pregledali smo kamerom automobil i zmiju smo pronašli u amortizeru kod zadnjeg desnog točka. Morali smo do obližnjeg auto-servisa kako bi izvukli smuka. Otežan je bio rad, intervencija je trajala sat vremena. Čovjek je bio priseban ali uznemiren. Odahnuo je kada smo uhvatili i izvukli smuka i nastavio je put do posla, do graničnog prelaza Preševo”, priča Stanković.

zz

Ne propustite