TRAGEDIJA ODNIJELA DVA MLADA ŽIVOTA: Beba tragično stradalih roditelja izašla iz bolnice

Crna hronika
 TRAGEDIJA ODNIJELA DVA MLADA ŽIVOTA: Beba tragično stradalih roditelja izašla iz bolnice
Cijeli region molio se za zdravlje male bebe Vuka od tri i po kilograma koja je na svijet došla na odjeljenju hirurgije u Kruševcu 10. januara.

Cijeli region molio se za zdravlje male bebe Vuka od tri i po kilograma koja je na svijet došla na odjeljenju hirurgije u Kruševcu 10. januara. Mlada porodilja Jovana Milenković (25), iz Đunisa kod Kruševca, samo dan nakon porođaja podlegla je teškim povredama u udesu koji se odigrao na putu Kruševac - Kaonik, gdje je na licu mjesta nastradao njen suprug i otac bebe Stefan Ilić (26).

Bebica je urgentno prebačena u Klinički centar u Kragujevcu, a tamo su, kako se pokazalo, molitve i uslišene. Nakon dvomjesečne intenzivne terapije u Centru za neonatologiju, stanje bebe je stabilizovano i ona je otpuštena na kućno liječenje. Kako kažu u KC, novorođenče će i dalje biti pod nadzorom ljekara, uz odgovarajuću terapiju.

- Beba je primljena u veoma teškom stanju, ali zahvaljujući stručnosti čitavog tima ljekara i osoblja Centra za neonatologiju, došlo je do oporavka dječaka, i on je sada dobro, što je najvažnije - kaže dr Predrag Sazdanović, direktor Kliničkog centra u Kragujevcu.

Milenkovići su posvjedočili da će se, ukoliko beba dobije životnu bitku u Kragujevcu, zauzeti da mališan dođe kod njih, jer su bili željni i spremni da preuzmu brigu o Vuku. Pod krovom ožalošćene kuće ostao je Jovanin otac Saša Milenković sa svojom majkom Nadeždom i drugom kćerkom, Teodorom (20). Djevojka je isto bila u Fiatu kobnog jutra kada se to vozilo sudarilo sa autobusom prevoznika "Jugoprevoz Kruševac".

Vukov deda, Saša, rekao je da će javiti kakvi su planovi u vezi sa djetetom čija se sudbina pratili od prvog dana rođenja. Baka Nadežda, koja je pomagala sinu da podigne dvije dobre kćerke, prva je ispričala kako bi željno dočekali dijete njihove Jovane, bez koje su zauvijek ostali. Nažalost, mlada porodilja nije, kao ni Vukov otac Stefan Ilić, dočekala da vidi sina, kako su se nadali i Ilići iz Parunovca, kod Kruševca.

- Beba je došla na svijet carskim rezom, sa znacima loših vitalnih parametara, i odmah je reanimirana - posvjedočili su kruševački ljekari.

Ne propustite